BRIANS 2: UN INTERN MORT A PUNYALADES i UN TREBALLADOR AGREDIT

 

Aquest dimarts 13 d’octubre han succeït dos nous incidents violents al CP Brians 2,

coincidint en el temps l’assassinat d’un intern a ganivetades a mans d’un altre al Mòdul 3 i una nova agressió a un treballador penitenciari al Mòdul 1.

 

CCOO responsabilitzem per ambdues situacions al Departament de Justícia i la Secretaria de Mesures Penals.

CCOO desitgem una rapida recuperació al company agredit i exigim a la direcció del centre que apliqui les mesures pertinents per garantir la seguretat dels treballadors i treballadores, així com la tramitació urgent de la denuncia d’ofici davant del jutjat de guàrdia en aplicació del principi de tolerància zero reconegut al protocol d’agressions.

PROU D’EXCUSES!     EXIGIM PREVENCIÓ I MESURES!

TOLERÀNCIA ZERO A LES AGRESSIONS AL PERSONAL PENITENCIARI!

 

CCOO fa anys que denunciem la carència endèmica de personal en els centres penitenciaris catalans i com dia a dia hem de fer pública la inseguretat que això genera incrementant exponencialment el nombre d’incidents violents entre interns i agressions d’interns a treballadors i treballadores penitenciàries.

CAP centre compleix la relació de llocs de treball que la mateixa Administració fixa com serveis necessaris.

El Departament de Justícia continua jugant amb la seguretat dels interns i dels seus treballadors i treballadores. Aquest mes d’octubre amb els darrers cessaments de treballadors hem arribat fins al 33% de les incidències no cobertes a Brians 2, i arrosseguem un total de 232 baixes sense cobrir.

CCOO hem denunciat a l’Administració per no posar fre ni mesures preventives a l’exorbitant augment d’agressions al personal i d’incidents violents entre interns de manera continuada d’aquests darrers anys

 Sota l’ombra d’una política restrictiva de cobertura de llocs de treball i d’una infradotació constant de recursos, surten a la llum INTOLERABLES I GRAVISSIMS incidents com aquests, dels que responsabilitzen als màxims dirigents de la Secretaria i del Departament.

Barcelona a 13 d’octubre de 2020

#NOsensemascareta

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE CCOO SOBRE LA VIOLÈNCIA A BRIANS 2

 US CONTINUAREM INFORMANT!