C.P. JOVES: JA N’HI HA PROU, IRRESPONSABLES!

L’incident d’avui en el CPJoves no és un problema aïllat d’un conflicte entre grups d’interns per qüestions de poder o diners o drogues o de tot això alhora. Va més enllà d’alguna cosa puntual, ni del Mòdul 4 ni de Joves, és el resultat de la confusió dels objectius de la seva política penitenciària sumat al menyspreu continuat cap als professionals del sector. Un menyspreu que, en algunes mesures, compartim amb la resta de funcionaris de l a Generalitat, un Govern que és el que pitjor tracta als seus empleats en tot l’Estat, i al que s’afegeix, des de la DGSP, les seves pròpies receptes per acabar de posar la punta a la situació.

Volen començar a fer una avaluació estricta i crítica de les polítiques que estan aplicant? Volen obrir els ulls d’una punyetera vegada i veure que els seus nous plans de treball no funcionen? Volen deixar d’empoderar a tots usuaris del sistema penitenciari per igual i reconèixer realment amb quin perfil humà estan treballant? No totes les persones responen igual al Tractament. Si això Vostès no ho saben, no són gens professionals i si ho saben, son Vostès uns cínics.

Deixin de fer experiments, que en aquestes cases tot està inventat i Vostès no aconseguiran cap medalla amb aquest «nou sistema penitenciari català», l’únic que aconseguiran són més agressions, més desprestigi, més desobediència, més faltes de respecte, més desmotivació… I tot això, com a poc… Esperem no haver de lamentar alguna pèrdua.

La plantilla no pot més. I Vostès no s’adonen que són els treballadors penitenciaris els que preserven la Institució, els que es deixen la pell, els que donen la cara. Els mateixos treballadors als quals Vostès desmereixen, als que Vostès desprestigien, als que Vostès neguen el seu caràcter d’agents de l’autoritat.

Prou ja, prou ja, estem fins al cap de munt. Deixin de negar la realitat. Les agressions segueixen pujant i a Joves despunten considerablement. Algú dels grans «cervells» i grans «experts» pot ser capaç de fer autocrítica? Algú dels ideòlegs d’aquest nou sistema penitenciari català és capaç d’acceptar la realitat? Deixin de fer propaganda barata, omplir-se la boca i enganyar, enganyar i enganyar. Perquè no quedi cap dubte de la realitat aquí tenen les estadístiques a 31 d’agost:

 

AGRESSIONS GREUS AGRESSIONS LLEUS TEMPTATIVES
2016 2017 2018 2016 2017 2018 2016 2017 2018
1 2 1 6 1 24 6 7 18

 

Preguin nota i deixin de jugar amb les nostres vides. I siguin conseqüents amb la seva mala gestió i marxin dignament per on han vingut. Tots ho agrairem.

Evidentment, exigim a la Direcció que denunciï al Jutjat de Guàrdia les agressions que han sofert avui els nostres companys, que aquestes siguin considerades com atemptat contra l’autoritat i que siguin perseguides amb la màxima contundència. La prevenció general i l´efecte disuasori de la Llei són fonamentals per atallar la voràgine de violència. La impunitat genera més violència.

Volem felicitar a la plantilla perquè sense tots vosaltres aquest centre s’enfonsa, desitgem la prompta recuperació del company que ha hagut de ser assistit a la Mútua. Companys! sou un 10! No es pot dir el mateix de la nostra Direcció. Després de tantes agressions, esperem una reacció a l´alçada i demanem una reunió on exposar les nostres preocupacions i propostes.

 

DESCARREGA L’ESCRIT DE LA SITUACIÓ EN EL C.P. JOVES EN PDF 

US CONTINUAREM INFORMANT!