C.P. QUATRE CAMINS – REUNIÓ AMB DIRECCIÓ – 21 DE JUNY DE 2023

 

Assistim el Director, la Gerent, el Subdirector d’Interior,  la Secretària Tècnica Jurídica i la Cap de personal, i per la part social CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, UGT i CSIF.

 1. Baixes laborals. Ens informen que actualment hi ha 91 baixes (70 a interior, 8 oficines i 9 de tractament, entre d’elles). I només estan cobertes 28 places d’aquestes. Per molt que demanen més substituts reben “la callada “per resposta des de Barcelona. Aquestes xifres són iguals a les presentades a la darrera reunió fa tres mesos. CCOO exigim la cobertura de totes les incidències, i l’increment a l’alça de les plantilles. Ens informen que les adaptacions de llocs de treball han baixat en tres persones aquests darrers mesos, i ens situem en 35 persones.
 1. Interins/es reforços. Els han informat que en breu entraran 10 persones de la nova borsa de personal i que tindran contracte fins al 15 de setembre. Els reforços i substituts que treballen al Centre estan renovats fins al 30 de setembre.
 1. Organització RRHH: Estan equilibrant les guàrdies i àrees mixtes, sembla ser que darrerament hi havia més personal al servei de tarda que pel matí
 1. CCOO exigim que, tot i saber que no és competència de la direcció del Centre, fa la demanda perquè la plantilla pugui eliminar el topall de canvis de servei durant l’estiu. Ens diuen que no poden fer res al respecte. Elevarem la demanda al serveis centrals.
 1. M.S.O.B. El tancament del MSOB no es farà fins que acabin les obres dels circuits d’aigua freda, calenta i calefacció dels quatre mòduls centrals, perquè el mòdul 4 els servirà de comodí per anar traslladant els altres tres.
 1. Càmeres unipersonals: També ens informen que el 5 de juliol comença el programa pilot (junt amb Lledoners) per fer servir càmeres unipersonals com a elements de dissuasió de conductes transgressives per part dels interns. Durant 8 setmanes hi haurà 6 caps d’unitat que duran la càmera i que activaran quan tinguin qualsevol tipus de Codi i en altres circumstàncies. Es gravarà imatge i so i una comissió creada “ad hoc” avaluarà la conveniència o no del sistema.
 1. Formació: CCOO qüestionem el sistema de formació de les GAPS. Sembla ser que hi ha companys/es que han fet dos cops la mateixa i altres que no han fet mai cap. El subdirector d’interior diu que s’implica per aconseguir que tothom faci GAPS, que intentarà que no torni a passar. Fins l’estiu han fet una bona tongada de GAPS i ara quan passi el període de vacances tornaran a insistir en la formació.
 1. Formules noves que poden anunciar privatitzacions de funcions. Ens introdueixen un nou projecte, Projecte Viu en digital. Està finançat amb fons europeus i suposarà la transformació digital de molts serveis en el centre. En uns quinze dies comencen a instal·lar en tots el mòduls el hardware i software necessari perquè siguin els mateixos interns els que puguin consultar, modificar les assignacions de peculi, gestionar les seves comunicacions, demanar cita amb els professionals de tractament i fer vídeo trucades, entre d’altres funcionalitats. 
 1. CCOO preguntem si està previst contractar informadors perquè només faltaria que amb la manca de personal en els mòduls encara haguéssim d’estar pendents d’ensenyar com funcionen aquests ordinadors. Ens diuen que si i, a més , ja avancen que fins i tot es podran estalviar funcionaris en àrees com comunicacions.
 1. Uniformitat: CCOO demanem, si tenen previst un romanent de roba nova de funcionari per casos excepcionals i si fora possible aconseguir una tercer polo (demanda plantejada pels GAM del Centre). La Gerent diu que ja està plantejada aquesta demanda de tercera peça de roba en la Secretaria i potser a l’octubre la comencen a repartir. També fa l’aclariment que el romanent que tenen en estoc es per quan hi ha trencament o deteriorament per causes determinades.
 1. Infraestructures, obres en la carretera: CCOO exigim, que ni ha prou, i que es tapin els forats del tram de la carretera d’accés pendent d’obra. Emplacem a la Gerent a que parli amb el seu col·lega del C.P. Joves i paguin a mitges el material per tapar forats, si és necessari.(quina vergonya).
 1. Prevenció de riscos laborals: A pregunta de CCOO, la Gerent informa que estan avançant en l’aplicació de les mesures correctores de l’avaluació de riscos laborals.(bla,bla,bla,bla)
 1. Problemes informàtics: CCOO hem posat sobre la taula els problemes de hardware i software que tenim el personal d’interior. Hem insistit amb la dificultat de fer comunicats de fets per mal funcionament del SIPC i hem al·lucinat quan ens han dit que desconeixien el problema,???????. Tot i que el sistema SIPC es canviarà en el futur, demanem que facin més fàcil l’operativa i que com a mínim funcioni, no doni errors i no ens faci perdre temps.
 1. EQUIPAMENTS: CCOO exigim una vegada més informació sobre l’estat dels equipament antiincendis del Centre. El diagnòstic de l’Empresa INFRAESTRUCTURES.CAT, i enginyers propis i aliens, és que són sistemes obsolets. En un futur, tal com el Pla Contra incendis de l’Empresa que ho gestiona i la Secretaria preveu, hi haurà una inversió important per canviar tot l’equipament de Quatre Camins. Ara per ara, i tenint la sort de comptar amb el Pla Contra Incendis, els bombers ens poden anar autoritzant petites modificacions o reparacions. CCOO no comparteix aquests criteris. Exigim que es compleixi el RIPCI 513/2017, de 22 de maig, el CTE/2006, i normatives sobre els plans d’autoprotecció que resta per desenvolupar l’ARIP. 

CCOO hem demanat que se subministri amb celeritat butaques noves per C-30 i la Segona Unitat, extensibles a qualsevol lloc on a la nit es faci servei estàtic. Faran el possible per dotar-ne. 

Finalment, CCOO demanem la revisió i neteja dels filtres de tots els aparells d’aire condicionat. També ens informen de l’adquisició de 21 aparells nous que poc a poc anirà instal·lant GEINSTAL.

La Roca del Vallès, 26 de juny de 2023

 Secció Sindical del C.P. Quatre Camins

 

CCOO, 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA 

LLUITEM PELS TEUS DRETS, T’INFORMEM AMB VERACITAT I PRECISIÓ

 

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO SOBRE LA REUNIÓ AMB DIRECCIÓ DEL C.P. QUATRE CAMINS DE 21 DE JUNY DE 2023

US CONTINUAREM INFORMANT!