CCOO AL PARLAMENT DE CATALUNYA – 4/3/2024

LA CONSELLERA DEL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA GEMMA UBASART VA PRESENTAR EL PRESSUPOST DEL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA AHIR DILLUNS EN LA COMISSIÓ DE JUSTÍCIA DEL PARLAMENT DE CATALUNYA


CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, vam ser l’únic sindicat que va ser present.

 

CCOO vam aprofitar la presència obligada de la consellera en la comissió de justícia del Parlament per a parlar amb ella i FER PRESSIÓ en favor de la necessitat de l’aprovació tan ràpida com sigui possible de la jubilació anticipada de TOT el personal penitenciari català, la contractació accelerada de l’increment de 407 places finalment aprovat pel Govern el passat 20 de febrer, i a favor de la imprescindible adopció dels aerosols i altres mesures que CCOO defensem amb insistència. La resposta de la consellera va ser clarament política, afirmant que després de la reunió amb la ministra hauran de continuar treballant per aconseguir-la, igual que per mossos i policies.

CCOO també ens vam reunir ahir amb Oscar Aparicio, portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar en la comissió de justícia del Parlament de Catalunya, i amb Ana Balsera, portaveu del Grup d’Esquerra Republicana en la mateixa comissió, que són els dos grups polítics que han pactat pressupostos de la Generalitat de Catalunya, a l’Ajuntament Barcelona, i molt probablement els Pressupostos Generals de l’Estat, amb la mateixa intenció de fer pressió a favor de la jubilació anticipada, la implementació accelerada de l’increment de plantilla, l’adopció d’aerosols i la resta de mesures que CCOO defensem per al col·lectiu penitenciari.

Tant el PSC com ERC ens han reconegut a CCOO la necessitat ineludible de la jubilació anticipada per al col·lectiu penitenciari i que s’estan fent tots els passos necessaris per a aconseguir-la, ressaltant la reunió de la ministra d’inclusió, seguretat social i migracions, Elma Saiz, amb la consellera Ubasart i el secretari de Mesures Penals Amand Calderó el passat 22 de febrer.

També s’han mostrat d’acord en la contractació el més ràpid possible del personal necessari per a implementar l’increment de plantilla de 407 persones aprovat pel Govern el 20 de febrer i que és fruit de la signatura de l’acord signat el març de 2024.

CCOO també hem recordat el contingut dels informes sobre els aerosols (per a veure el contingut d’aquests informes consulta la nota de CCOO sobre el WikiLeaks dels informes dels aerosols, fes clic per a descarregar-la), que no impedeixen de cap manera la seva adopció de manera regulada i complint totes les garanties legals i mèdiques.

CCOO finalment hem constatat en seu parlamentària amb enorme preocupació l’acostament d’uns certs grups radicalitzats del nostre col·lectiu al partit d’ultradreta Vox, que avui dimarts dirigirà una interpel·lació a la consellera en matèria d’agressions instada per aquests grups. La interpel·lació anirà segurament seguida d’una moció parlamentària la setmana que ve. Aquesta moció està condemnada per endavant al fracàs, ja que serà inevitablement rebutjada per tot l’arc parlamentari català, que sistemàticament rebutja les propostes d’aquest partit.

Associar-se de manera irresponsable amb grups i alguns mitjans de comunicació de dreta extrema per no res, convertint-los a ulls de la resta de la societat en els banderers del col·lectiu penitenciari, és un procedir suïcida que portaria al col·lectiu penitenciari a un atzucac.

 

Una cosa és utilitzar tots els mitjans per atacar tot el dolent que fa l’administració, que no és poc, i una altra és acabar lligant de manera pública la imatge del col·lectiu penitenciari a l’extremisme més salvatge i a la ultradreta.

 

Barcelona, 5 de març de 2024

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA PRESÈNCIA  DE CCOO AL PARLAMENT DE CATALUNYA

US CONTINUAREM INFORMANT!