GRUP DE TREBALL 05/02/2020

 

Ahir 5 de febrer va haver-hi reunió del grup de Treball presidit per la Directora de Serveis del Departament.

 

Borsa de Psicòlegs

 

CCOO vam defensar en l’anterior reunió del 21 de gener passat i com hem fet SEMPRE, que la borsa de tractament ha d’incloure TOTS ELS COL·LECTIUS, no sols el de psicòlegs i ha de ser ÚNICA, recuperant les TRAVESSES DE TRACTAMENT segons l’acord de 2004 que tan bé van funcionar en el passat i que l’Administració unilateralment va decidir ignorar per a instituir el vergonyós sistema d’elecció a dit sota la capa d’ATRI.

La Directora de Serveis ha manifestat que tenen un equip treballant en una comparativa entre diversos àmbits i models, inclòs el que CCOO hem defensat SEMPRE, i durant la reunió anterior es van adherir altres sindicats, i que el millor sistema no és un altre que el de les TRAVESSES DE TRACTAMENT. Diuen que en quinze dies tindran realitzat l’estudi i faran una proposta.

 

Oposició de Tècnics Especialistes

 

Les places sol·licitades per a l’oferta pública de Tècnics Especialistes continuen sent 281, que podrien incrementar-se en algunes poques més.

CCOO vam mostrar la nostra sorpresa perquè l’oposició, que fins ara tenien previst convocar a la fi d’enguany, de la nit al dia ha quedat postergada un any, fins al 4t trimestre de 2021 ni més ni menys, amb resolució previsible a la fi de 2022.

CCOO hem defensat que és una barbaritat retardar l’oposició un altre any més i hem posat de manifest que fa 10 anys que no hi ha oposicions de Tècnics Especialistes, que s’alliberaran moltes més places després dels concursos de comandaments i que cada any es produeixen 50 jubilacions, xifra que a més va en augment (en 5 anys seran ja 75 o 80 anuals i creixent). Únicament a causa de les jubilacions hi haurà 100 places extres a la fi de 2021 a les quals s’aniran afegint les procedents de places alliberades per concursos de comandaments. No té sentit retardar una oposició tant de temps quan és clar que serà imprescindible fer més perquè continuaran havent-hi centenars de places sense cobrir, i a més augmentat any a any.

CCOO hem demanat que s’actualitzin els temaris, i que es faci a més de manera desenvolupada.

Finalment l’Administració informa que la taxa de reposició per a TOTA Justícia és de 80 places, un número que CCOO considerem ridícul i insultant. I diu que miraran d’intentar gratar més places d’altres departaments per a veure quantes poden aconseguir.

És clar que com a departament hem quedat reduïts a la condició de pidolaires demanant les sobres que uns altres deixen i si el departament no va de pressa, no és de descartar que les places fins i tot les hi quedin els nens bonics d’Interior, com porten fent des de fa dos anys.

Diu el refrany que el que no plora no mama i és clar que el nostre departament no sap plorar i per això no mama. I els patis sense companys i amb interns cada vegada més violents i agressius.

 

 

Concurs de Trasllats de Tècnics Especialistes

 

El retard de l’oposició segons sembla s’ha emportat amb ella el concurs de trasllats, que ara es preveu per al 1r trimestre de 2021. Si es complís la previsió, que ho dubtem, faria SIS anys sense concurs de trasllats, ja que l’últim es va convocar en 2015.

CCOO novament hem demanat que es convoqui com més aviat millor el concurs de trasllats, ja que no té sentit esperar resoldre els concursos de comandaments com vol l’Administració. El concurs de comandaments actual durarà 14 o 15 mesos i el de CUSI/CAF és previsible que portarà uns altres 14 o 15 mesos més, la qual cosa ens portaria ni més ni menys que a la fi de 2021! L’Administració ha contestat que podrà considerar l’avançament si el demanen tots els sindicats.

CCOO fa ANYS que demanem que hi hagi un concurs de trasllats JA, i ho continuem demanant en totes les reunions a les quals anem. A veure què diu la resta de sindicats.

 

Promoció del C al B

 

L’Administració ha fixat la data del procés de promoció interna del C al B pel primer semestre d’aquest any.

A pesar que CCOO hem preguntat insistentment que places trauran, no donen cap informació. Això sí deixen clar que no és promoció en el mateix lloc de treball. Novament es passen pel folro l’acord de 2006 que fixava 150 places de promoció del C al B i sense limitacions de promoció.

CCOO també hem demanat que es publiquin els temaris actualitzats del B, ja que fa 17 anys des de l’última convocatòria i segons sembla a més volen convocar-la en 6 mesos com a molt.

CCOO sospitem que l’Administració utilitzarà el procés per a normalitzar places molt concretes i reduïdes, però també per a promocionar al B als candidats que ells vulguin. Només fa falta que el departament conreï bananes als patis i això començarà a ser la sucursal d’algun país centreamericà.

 

 

Concurs de Comandaments

 

CCOO hem preguntat com pot ser l’afectació d’una o més sentències recents respecte al concurs de 2008. L’Administració ha informat que la recorrerà en cassació i que encara estan estudiant els efectes que pugui tenir en els concursos, ja que és molt recent.

Barcelona a 06 de febrer de 2020

 

US CONTINUAREM INFORMANT!