GRUP DE TREBALL 17/03/2023: L’ADMINISTRACIÓ VOL CARREGARSE EL PRINCIPI D’ANTIGUITAT

 

CCOO, 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA, VAM DEFENSAR AHIR NOVAMENT LA NECESSITAT D’INTEGRAR EN LA BORSA REGULADA I D’ACORD AMB EL CRITERI D’ANTIGUITAT ALS 400 COMPANYS I COMPANYES DISPERSES PER LES LLISTES NO REGULADES.

 

L’INCREMENT DESCONTROLAT D’AGRESSIONS

 

CCOO hem sol·licitat una prèvia al començament de la reunió del grup de treball destinat a tractar de la borsa d’interins de tècnics especialistes:

  • CCOO hem recordat la salvatge agressió soferta aquest dijous en el C.P. Brians 2 i totes les anteriorment sofertes en el C.P. Lledoners i altres centres.
  • CCOO hem exigit que es prenguin mesures urgents ara mateix i que es convoqui el grup d’agressions per a això.
  • CCOO hem sol·licitat que es cobreixin totes les baixes, ja que la insuficiència crònica de personal és un dels factors importants que degraden decisivament la seguretat dels centres.
  • CCOO hem demanat que es recuperi d’una vegada per sempre el pla de redimensionament de plantilles que tenen aparcat des de fa mesos.
  • CCOO hem exigit que s’apliqui d’una vegada el pla de xoc dels DERTS.

 

 

BORSA DE TREBALL DE TÈCNICS ESPECIALISTES

 

CCOO vam acudir a la reunió d’ahir, divendres 17 de març de 2023, amb dos objectius en ment:

  • Integració en la borsa regulada de les 400 i escaig persones escampades en les llistes fora de regulació de borsa. 
  • Preservar el principi de l’antiguitat com a criteri d’ordenació per a tot el personal interí.

Donada la situació de bloqueig a la qual es va arribar dimarts passat 14 de març, l’administració va deixar un termini de dos o tres dies perquè es reconsideressin posicions, però el que no va dir és que era perquè els sindicats cedíssim, ja que ells no s’anaven a moure un centímetre del qual van proposar el 14 i van continuar proposant ahir.

 

Per a l’administració l’antiguitat desapareix absolutament per complet com a criteri a l’hora d’integrar en la borsa regulada al personal de les llistes no regulades. Zero, no existeix.

 

CCOO hem recordat primer, i tal com ja vam anticipar el dimarts passat, que les vacants que pugui haver-hi (CCOO hem sol·licitat que se’ns lliuri les dades exactes i l’administració ha contestat que així ho faria) S’HAN D’OFERIR PRIMER ALS FUNCIONARIS DE CARRERA.

L’administració ha reconegut que és cert el que CCOO demanàvem, i que per això HI HAURÀ UN CONCURS DE COMISSIONS DE SERVEI PER A FUNCIONARIS DE CARRERA A L’ABRIL.

 

CCOO hem defensat en tot moment el pas a la borsa regulada dels 400 i escaig companys i companyes escampats actualment en llistes no regulades, i que el procediment d’entrada en borsa i d’ordenació sigui per antiguitat, és a dir, temps treballat, com ha estat sempre.

 

 A partir d’aquí la reunió ha estat un enfrontament contra el mur de l’administració, enrocada en la demolició del principi d’antiguitat, intentant establir un precedent que després volen estendre com si fos un càncer a tot el sistema fins que el sistema penitenciari sigui el pou clientelista on es tria a dit per lliure designació segons criteris arbitraris i sectaris. Al cap i a l’últim és lògic que aquest sistema els agradi: és amb el qual molts d’ells i elles han grimpat a la posició en la qual ara estan.

El problema dels que ens governen, especialment el grup de gestió de recursos humans sortit d’ESADE i altres coves neoliberals salvatges, són els seus objectius d’explotació propis del segle XIX, d’esprémer als treballadors i treballadores com a esponges per a reduir costos laborals, utilitzant per a això sempre el pal, que és barat, i mai la pastanaga, que costa diners.

 

DESPRÉS S’ESTRANYEN QUE, EN COMPTES DE SER SERFS AGRAÏTS A L’AMO, ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES PENITENCIÀRIES SENTIM UNA DESAFECCIÓ PROFUNDA PELS QUALS ES CREUEN I ACTUEN COM ELS NOSTRES SENYORS FEUDALS I ENS TRACTEN COM ELS SEUS SERFS!

 

De l’equip de recursos humans de l’administració d’ahir (subdirectora general d’RR.HH. del departament, subdirector general d’RR.HH. de la secretaria de mesures penals i cap del servei de selecció i provisió), NINGÚ D’ELLS HA TREPITJAT UN PATI MAI. ZERO. No tenen ni idea del que és i per això menyspreen i ignoren aquesta experiència com si no existís. Ulls que no veuen, cor que no sent, ni tenen ganes de sentir res.

La seva manera de pensar i de parlar trasllueix la idea que dels treballadors i treballadores penitenciàries, totes sense excepció, tant tractament com oficines com rehabilitació, tenen: Estem perennement mà sobre mà, som vagues, baixistes, mentiders i manipuladors, que venem fum, exagerant sempre els nostres suposats problemes i perills (res a veure amb el perill d’ells d’ensopegar-se en el plec d’una moqueta o ser atacats feroçment per l’aire condicionat mal regulat), i que per descomptat estem pagats molt per sobre del que ens mereixem.

El nivell desmesurat d’agressions, l’enfonsament del rigor i l’ordre en els centres penitenciari afavorit per les polítiques equivocades de l’administració, amb les dificultats que impliquen per a gestionar-la realitat dels centres penitenciaris catalans, ÉS IGNORAT DE MANERA VOLUNTÀRIA PER AQUESTES PERSONES, establint que un argument arbitrari ad hoc establert a posteriori val més que tres anys d’experiència fent front a l’infern que ells, l’administració incompetent que una altra vegada més ens (des)governa, han creat.

 

 

L’ACORD DE BORSA DE 2019. EL QUE MALAMENT COMENÇA, MALAMENT ACABA

 

Tots els problemes actuals de l’existència d’una borsa esgotada i unes llistes no regulades, amb una situació de bloqueig on l’administració intenta forçar la seva esbiaixada, injusta i aberrant interpretació del que un treballador i treballadora penitenciària ha de ser, PROVÉ DEL FRACASSAT ACORD DE 2019, QUE CCOO VAM SER L’ÙNIC SINDICAT QUE NO VA SIGNAR.   D’AQUESTES PÓLVORES, AQUESTS LLOTS!

  • El fracassat acord de 2019 va consagrar l’existència de llistes no regulades fora de la regulació de borsa, que l’administració ha pogut manejar durant quatre anys al seu antull.

CCOO des de 2019 hem atacat sense descans i en solitari l’absurd que és fer coexistir la borsa regulada amb llistes fora de regulació, sense drets, a l’atzar què l’administració desitgi.

  • El fracassat acord de 2019 no preveu cap mecanisme de passada de les llistes no regulades a la borsa regulada. Per això ens trobem amb treballadors i treballadores amb gairebé tres anys d’experiència que encara segueixen en les llistes sense passar a borsa i que l’administració continua sense voler que passin a borsa.
  • L’acord de 2019 tampoc va incloure cap mecanisme d’entrada ni en borsa, ni en llista. Per això durant aquests quatre anys s’ha acudit als pegats més absurds, enrevessats i pintorescos per a fer entrar personal en les llistes. I EL NYAP DENUNCIAT PER CCOO DES DE 2019, SEGUEIX.

 

CCOO VAM SER L’ÚNIC SINDICAT QUE NO VAM SIGNAR EL CLAUDICANT ACORD DE BORSA DE TREBALL DE TÈCNICS ESPECIALISTES DE 2019 PERQUÈ SIGNIFICAVA UNA REGRESSIÓ DE DRETS INACCEPTABLE, i vam explicar de manera extensa les raons en un escrit del 26 de juny de 2019 (feu clic).

 

EL DIVENDRES PASSAT, 24 DE FEBRER DE 2023, CCOO, 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA, VAM PRESENTAR A L’ADMINISTRACIÓ UNA PROPOSTA ESCRITA I REGISTRADA DE NOU ACORD DE BORSA QUE MILLORA SUBSTANCIALMENT EL FRACASSAT ACORD DE 2019 I ELS DRETS DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES PENITENCIÀRIES

 

CCOO TAMBÉ HEM SOL·LICITAT LA REUNIÓ URGENT DEL GRUP  DE MEDI OBERT, DE GRUP DE TREBALL DE JUBILACIÓ, QUE CCOO VAM DEMANAR PER DEFENSAR LA JUBILACIÓ ANTICIPADA DE TRACTAMENT,  I DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT

 

Barcelona, 17 de març de 2023

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA REUNIÓ DE GRUP DE TREBALL DE 17/03/2023

US CONTINUAREM INFORMANT!