SI NO PRENEN MESURES URGENTS, JA HAN DE MARXAR!

El passat dijous, 16 de març de 2023, vam viure a Brians 2 una nova brutal agressió al personal penitenciari. En aquest cas va ser en el DERT, amb dos companys lesionats, un traslladat a la Mútua i un altre a l’hospital de Bellvitge.

CCOO DIEM  PROU JA!

CCOO  hem EXIGIT  MESURES URGENTS a tots els nivells. A la direcció del centre que apliqui el protocol contra agressions amb la màxima contundència, denunciant els fets per via penal i, al mateix temps, apliqui la via disciplinària amb el màxim rigor i que reclami a la Secretaria la dotació de personal que garanteixi la prestació adequada dels serveis.

La falta de personal en el C.P. Brians 2 i en la resta de centres penitenciaris catalans és clamorosa, cap servei es cobreix de manera adient.

Així mateix, hem exigit a la Secretaria de Mesures Penals i al Departament de Justícia que instin mesures de protecció reals. Cal impulsant el reconeixement d’autoritat i l’aprovació de l’ampliació de plantilla, que ja fa més d’un any que amaguen. 

La Generalitat i els nostres responsables polítics no poden fer-se més trampes al solitari. Estan jugant-se la vida del personal penitenciari exposant contínuament als treballadors i treballadores a ser agredits sense condicions de seguretat.

I SI ENCARA NO HO TENEN CLAR, QUE MARXIN!

Les dades són contundents, en aquests darrers anys. D’ençà que vam aconseguir que es comptabilitzessin les agressions, les xifres no han fet res més que pujar de manera descontrolada, cap de les mesures preses han aconseguit reduir el nombre d’agressions.

 

LA CONSELLERA I EL SECRETARI NO PODEN PERDRE MÉS EL TEMPS!

 

  • Suport públic de la tolerància zero a les agressions al personal penitenciari
  • El reconeixement d’agents de l’autoritat, sigui donant suport o impulsant les propostes en l’àmbit estatal o des del Govern català.
  • L’increment de plantilles amb redimensionament a l’alçaque permeti prestar servei amb eficàcia i seguretat.
  • Mesures directes específiques i de política penitenciària dirigides a la disminució de les agressions sofertes pel personal penitenciari.
  • Rejoveniment de les plantilles amb la tramitació urgent e immediata de la jubilació anticipada davant del Govern estatal, per tots els col.lectius penitenciaris.
  • Dotació amb medis humans, materials i protocol•laris de resposta adients.
  • Resposta amb canvis legislatius que donin suport a la dissuasió per les conseqüències dels seus actes violents.
  • Recerca sobre quines causes, evolució i dimensions generaren la problemàtica.
  • Canvis dirigits a com analitzen les mesures adoptades, la seva eficàcia, les revisions i la classificació d’aquests interns, i que depurin les responsabilitats que pertoquin .

 

EXIGIM DIGNITAT I DRETS PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES PENITENCIÀRIES.

Barcelona, 20 de març de 2023

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE L’AGRUPACIÓ DE PERSONAL PENITENCIARI DE CCOO

US CONTINUAREM INFORMANT!