JUBILACIÓ ANTICIPADA – CCOO ENS REUNIM AMB EL PSC I ERC – 7/11/2023

 

 

CCOO, 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA LLUITEM PER LA JUBILACIÓ ANTICIPADA

 

Divendres passat es va difondre el contingut de l’acord d’investidura entre el PSOE i ERC, que contenia per primera vegada en un pacte d’aquestes característiques un important apartat amb un esment molt important a la jubilació del personal penitenciari.

CCOO, hem iniciat una ronda de reunions urgents a diferents nivells, amb la intenció de precisar al màxim l’abast dels acords, dissipar ambigüitats i pressionar en favor de l’aprovació definitiva de la jubilació anticipada del col·lectiu penitenciari.

Avui, dimarts, 7 de novembre de 2023, ens hem reunit amb el grup parlamentari socialista i amb el grup parlamentari d’esquerra republicana

 

GRUP PARLAMENTARI D’ESQUERRA REPUBLICANA

 

  

La representant d’ERC (Anna Balsera) ha manifestat que la voluntat del partit, el departament i el govern de la Generalitat estan per complet a favor de la jubilació anticipada del personal penitenciari i que per això es va introduir la xifra de 1397 jubilacions fins a 2030, que és la quantitat resultant de jubilacions si s’aplica la jubilació anticipada.

Per això el Govern de la Generalitat segueix dos camins paral·lels i al mateix temps per a aconseguir la jubilació anticipada, l’ordinari fixat pel R.D. 1698/2011, que acaba en un Reial decret (camí seguit per bombers i policies locals), i l’extraordinari per mitjà d’introduir una disposició addicional en la Llei General de la Seguretat Social en una llei (camí seguit per mossos i Ertzaintza).

La representant d’ERC ha manifestat la voluntat, si finalment hi ha investidura i es forma govern, de recuperar les lleis que van decaure amb la dissolució de les Corts el maig passat, i d’anar introduint esmenes en diferents lleis o en la llei de pressupostos de l’estat fins que s’assoleixi.

CCOO finalment hem recordat la imprescindible necessitat d’incloure també al personal de tractament

 

GRUP PARLAMENTARI SOCIALISTES I UNITS PER AVANÇAR

 

 

CCOO hem recordat que tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya van votar el 30 de març d’enguany la resolució instada per CCOO i presentada pel Grup Parlamentari d’En comú Podem en favor de la nostra jubilació anticipada (feu clic).

Els representants socialistes (Óscar Aparicio, Mario García, i Judith Alcalá) ens han manifestat que la voluntat inequívoca del PSC és la d’impulsar a Madrid la jubilació anticipada del personal penitenciari, tal com va defensar el seu portaveu en la comissió de Justícia Rubén Viñuales durant el debat de la resolució en favor de la jubilació anticipada del 30 de març passat.

També han destacat que les persones del partit i dels ministeris que tenen competències sobre el tema, quan se’ls explica la situació única i especial en la qual es troba la plantilla penitenciària de Catalunya, envellida i pertanyent al Règim General de la Seguretat Social (en la resta de l’estat només són del règim general els que han entrat de 2011 d’ara endavant), comprenen i veuen lògica la petició de la jubilació anticipada.

Els diputats socialistes han anticipat la necessitat que l’acord contempli una divisió de les despeses que ocasioni l’adopció de la jubilació anticipada al 50% entre el govern de l’Estat i el de la Generalitat, la defensa de qualsevol altre percentatge creuen que portaria a una posició de bloqueig.

 

CCOO seguirem els contactes amb els diferents grups polítics amb l’objectiu d’anar definint i aclarint la situació, i sobre tot per a pressionar de manera constant i ferma en defensa de la jubilació anticipada de tot el personal penitenciari sense excepció, tal com CCOO fem des de fa anys.

 

LA CAPACITAT D’INFLUIR D’UN SINDICAT DE LA MIDA I LA CAPACITAT DE CCOO, LA 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA, AMB MÉS DE 150.000 AFILIATS I AFILIADES, ÉS UN ACTIU INDUBTABLE A L’HORA DE LLUITAR I D’ACONSEGUIR DRETS PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES

 

NOMÉS LES ORGANITZACIONS GRANS I RECONEGUDES PER LA SEVA CAPACITAT I LA SEVA LABOR D’ANYS, TENEN VERITABLEMENT EL PODER DE CANVIAR-HO TOT

 

Barcelona, 7 de novembre de 2023

 

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ DE CCOO AMB EL GRUPS PARLAMENTARIS SOCIALISTA I D’ESQUERRA REPUBLICANA – 07-11-2023

US CONTINUAREM INFORMANT!