L’ADMINISTRACIÓ NO TÉ PROPOSTA DE NOU PRP I NO GARANTEIX RES

Avui, dimarts 28 de maig de 2019, hi ha hagut reunió del Grup de Treball penitenciari a la qual han assistit per part de l’administració la Subdirectora General de RR.HH. del departament, la Cap de RR.HH. de la Secretaria de Mesures Penals i la Responsable de l’Àrea de Relacions Laborals de la Direcció de Serveis.

Els sindicats iniciem la reunió demanant que es tracti el tema del nou complement que substitueixi a l’extint PRP.

L’Administració davant la nostra sorpresa i indignació informa que no tenen cap proposta que puguin mostrar. La comissió de retribucions, que és l’encarregada d’autoritzar al departament l’inici de negociacions per a qualsevol acord que tingui efectes retributius, va emetre informe negatiu durant la reunió mensual del dia 16 de maig argumentant que la proposta de Justícia era massa semblant a la qual ja existia, que no es pot ni esmentar la paraula productivitat o alguna cosa que ho recordi, ni lligar-ho a la presència efectiva (cosa que al nou Acord de bombers, amb similars condicions, no ha suposat cap impediment). Per falta d’aquesta aprovació, Justícia ha de presentar una proposta nova a la comissió i afirmen no poder iniciar negociacions. Per això manifesten que a pesar que han passat 12 dies des del 16 de maig ni tan sols tenen una proposta per presentar-nos.

Quan se li ha demanat que ens lliuressin la proposta que va ser rebutjada per la comissió, els representants de l’Administració s’han negat en rodó a ensenyar res. Ni la proposta passada, ni la present en la qual suposadament estarien treballant, ni res.

Així mateix han manifestat, dades que no coneixíem, que el PRP realment estava eliminat per economia des de 2016, i que Justícia ha anat trampejant un parell de pròrrogues amb excuses de mal pagador dirigides a Economia però que aquests bàsicament ja no accepten cap més.

Conclusió: Hem arribat al mes de juny sense que hi hagi RES DE RES. No només de PRP, sinó d’absolutament RES.

CCOO demanem ja des de novembre de l’any passat que l’Administració es posés les piles i comencés a treballar en la proposta de nou complement o que intentés prorrogués l’antic PRP, però l’Administració no s’ha dignat a presentar una proposta de negociació a la comissió de retribucions fins a maig. Què va estar fent fins llavors?

Ara ha de presentar una altra al juny i si és novament rebutjada, anirem de mes en mes fins al dia del Judici Final. A veure si passa l’any i s’estalvien els 6 milions del paquet del PRP.

No s’ha presentat ningú rellevant a donar la cara sobre la situació. No ha aparegut ningú d’Economia, ni de Funció Pública, ni el Secretari de Mesures Penals ni la Secretària General del departament. Tots convenientment amagats en els seus despatxos, la qual cosa dóna fe exacta i precisa de la consideració que ens tenen als treballadors penitenciaris, convertits en autèntiques baietes humanes a les quals se’ns demana enfrontar-nos una vegada i una altra a la misèria de centres cada vegada més degradats, però se’ns estreny i escorre com i quan a l’Administració li interessa.

El departament de Justícia no defensa als seus treballadors per incapacitat, per desídia, per feblesa o per les tres coses alhora. Mentre interior i Sanitat aconsegueixen partides per als seus treballadors, els de Justícia som ignorats i tractats com a draps. Per a nosaltres només hi ha retallades i enduriment general de condicions.

Se’ns enganya i manipula a tots els treballadors constantment de la forma més rastrera, amb contínua ocultació de dades rellevants i moltes vegades vitals, jugant amb dades i informacions, fent ús constant i sense mesura de mitges veritats, que sempre han estat les pitjors mentides. L’Administració, cada vegada més arraconada en les seves manipulacions es dedica al «qui dia passa, any empeny». El seu únic recurs és la manipulació i la seva única acció anar trampejant crisi rere crisi sense capacitat real de resoldre res.

CCOO, davant una situació de degradació que ha convertit el que hauria de ser una autèntica negociació en un espectacle que voreja la burla a tots els treballadors, ens hem aixecat de la taula.

Però no és sol el PRP o com vulguin anomenar-lo. Són les condicions laborals progressivament més degradades i l’actuació de l’Administració que indica una voluntat clara d’empitjorar-les.

Per això CCOO hem donat 48 hore a l’Administració per a que facin pública la proposta que volen presentar, exigint als màxims responsables de la Secretaria i resta de Departaments involucrats que donin la cara. Si no ho fan, i no creiem que ho facin, iniciarem un conjunt d’assemblees per donar inici a la mobilització de TOTS els treballadors penitenciaris perquè som TOTS i TOTES els/les afectats/des.

 Barcelona a 28 de maig de 2019

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA 

US CONTINUAREM INFORMANT!!