L’ADMINISTRACIÓ VOL OBRIR LA BORSA DE TÈCNICS ESPECIALISTES AMB UN PROCEDIMENT ABERRANT I ABSURD

 

L’Administració ens ha comunicat avui per sorpresa que s’obre la borsa d’interins, però ho fa PER MITJÀ DEL PROCEDIMENT MÉS INCOHERENT, ABSURD, INJUST I MALDESTRE QUE HAGI EXISTIT MAI

 

No sols és que la Secretaria de Mesures Penals no en té prou amb el caos administratiu que suposa l’existència d’una borsa A d’interins al costat d’una borsa B de substituts i reforços, és a dir, d’interins de segona, sinó que ARA PRETÉN CREAR DE MANERA EXPRESSA UN TERCER GRUP D’INFRASUBINTERINS DE TERCERA CLASSE, al qual ni tan sols s’atreveix a dir bossa i el qualifica vergonyosament com a «llista».

 

L’ADMINISTRACIÓ NO MOSTRA CAP ESCRÚPOL EN TRACTAR D’IMPOSAR  UNA PROPOSTA ABERRANT QUE NI TANT SOL  ÉS UN COPIA-PEGA MAL FET DEL PROCÉS DEL 2017

 

La SMPRAV ens ha dit que publicarà SÍ o SÍ un procediment amb caràcter d’urgència per fer front a substitucions ocasionades per COVID-19 per un període inicial de 15 dies.

 

  • Primer s’obrirà DINS DE DOS O TRES DIES, no ho saben ni ells mateixos, un termini per presentar sol·licituds, però NOMÉS SERIEN ACCEPTADES LES PRIMERES 200 SOL·LICITUDS REBUDES. És a dir, el més ràpid en aquest costat del Far West en desenfundar el seu ratolí de l’ordinador, guanya. NO ÉS UN ACUDIT, ÉS EL QUE PRETENEN.

 

  • Volen fer una prova en línia de 20 preguntes relacionades amb el contingut funcional del lloc de treball i l’àmbit funcional d’execució penal, amb una puntuació de 20 punts i un mínim per superar-ho de 10. I ES FARÀ DES DE CASA I SENSE MÉS CONTROL!

 

  • Amb aquesta nota se seleccionarà qui entra a treballar per un període inicial de 15 dies i qui no.

 

  • Un cop aquests infrasubinterins, ja no de borsa sinó de “llista”, s’incorporin als centres i estiguin treballant, realitzaran un curs virtual obligatori de 20 hores.

 

  • Després del primer contracte es farà un informe de treball desenvolupat, que en cas de no ser favorable pot suposar pel treballador hagi de dir adéu i no pugui tornar més.

 

  • Mentrestant i DE MANERA PARAL·LELA ES FARÀ UNA FASE DE MÈRITS, amb una puntuació màxima de 80 punts, que sembla que valoraria serveis prestats, formació universitària i català, però que no estarà llesta fins setembre.

 

  • Es preveu que al mes de setembre finalment, quan hagi finalitzat la fase de mèrits HI HAURÀ UNA NOVA “LLISTA” ORDENADA, aquesta vegada amb els mèrits inclosos, que previsiblement trastocarà completament l’ordre de la llista usada fins llavors.

 

 

Que és això que el més ràpid amb el ratolí d’un ordinador guanyi l’accés a una de les 200 places de la «llista»?

 

 

ON QUEDEN ELS PRINCIPIS D’IGUALTAT, MÈRIT I CAPACITAT?

 

 

Que sentit té realitzar un curs virtual quan ja t’han ficat de cap en un pati?

 

 

Què és això d’usar inicialment un criteri d’ordenació de la llista per a DESPRÉS DONAR-LI LA VOLTA COM UN MITJÓ AL SETEMBRE i d’acord amb valoracions DIFERENTS?

 

 

QUANTES BORSES MÉS VOLEN CREAR?

 

Ja anem per la tercera. Només faltarà la quarta, és a dir, la dels serfs, i després la cinquena, la dels directament esclaus. Millor no els donem idees

 

CCOO FA ANYS QUE SOM L’ÚNIC SINDICAT QUE HEM SOL·LICITAT QUE HI HAGUÉS OPOSICIONS DE TÈCNICS ESPECIALISTES DE MANERA IMMEDIATA!

CCOO HEM SIGUT L’ÚNIC SINDICAT QUE HA DEMANAT DES DE FA MÉS D’UN ANY QUE S’OBRI LA BORSA!

 

PERÒ AIXÍ NO!

 

CCOO exigim la finalització de les excuses. La borsa s’ha esgotat però són imprescindibles reforços per garantir els serveis i els gaudiments dels dies i vacances del personal penitenciari.

Aquest és el resultat d’una gestió desastrosa de 10 anys sense oposicions

 

CCOO manifestem el nostre rebuig aquest Pla rocambolesc que és un nyap monumental. Després de mesos advertint a l’Administració, aquest és l’interès que demostra? Un copia-pega mal feta d’altres col·lectius que no té ni cap ni peus.

 AQUESTA ES TRACTA DE LA PITJOR PROPOSTA DE L’ADMINISTRACIÓ EN ANYS, sense treball, sense coneixement del medi, sense sentit, que precaritza encara més la situació del personal penitenciari i que FINS I TOT PODRIA INCÓRRER EN IL·LEGALITATS.

CCOO hem demanat en solitari una reunió urgent i especifica per demà mateix, amb l’objectiu d’obrir la borsa amb un procediment transparent i amb plenes garanties tal com reconeix i regula la normativa de borsa d’interins vigent des del 2006.

Però això no és tot. Fins i tot de retruc plantegen incloure al personal que va ser contractat a l’inici de la pandèmia,  que en comptes de ser inclòs a la borsa com hem defensat CCOO des del primer dia, els passarien a una “llista” en els llimbs dels tècnics especialistes a l’espera de no sabem què.

 

CCOO hem sol·licitat novament l’obertura real de la borsa de tècnics especialistes per permetre la contractació de més personal i la inclusió en la borsa de l’actual personal de reforç.

Barcelona a 10 de juny de 2020

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE CCOO SOBRE L’OVBERTURA DE LA BORSA D’INTERINS

US CONTINUAREM INFORMANT!