NOU INCIDENT A QUATRE CAMINS!

 

El dilluns a la tarda es va produir un nou incident en el C.P. Quatre Camins amb una treballadora penitenciària com a víctima de vexacions i amenaces per part d’un intern

 

Si bé masturbar-se o fer-se tocaments davant d’una dona adulta desgraciadament no és delicte a Espanya, sí que és una falta molt greu (art. 108 i) Atemptar contra la decència pública amb actes d’escàndol i transcendència greus) encara que penitenciàriament parlant i d’acord amb els articles encara vigents del reglament penitenciari de 1981 siguin més greus les amenaces que l’intern va proferir,  la sanció de les quals no se suspenen en cas de recurs de l’intern al Jutge de Vigilància.

 

Independentment de la qualificació precisa del fet, aquest evidencia una vegada més l’enfonsament accelerat en matèria de seguretat i de respecte per part dels interns, que tots els treballadors i treballadores penitenciàries portem sofrint des de 2017 a les mans de la política suïcida empresa i encoratjada per l’anterior cúpula de la secretaria.

 

El C.P. Quatre Camins és al costat del C.P. Brians 1 els forats negres del sistema penitenciari català, acumulant al voltant de la meitat de les agressions sofertes pels treballadors i treballadores catalanes del tot el sistema penitenciari català.

El despropòsit de convertir el C.P. Brians 1 en un centre de preventius sense reunir les condicions arquitectòniques i funcionals per a això i l’estat de deterioració galopant del C.P. Quatre Camins expliquen només una part ínfima de l’increment desbocat de les agressions en tots dos centres.

La raó real d’aquest increment general i d’aquesta concentració en tots dos centres la comparteix la política de nomenaments de membres dels equips directius exercida per l’anterior secretaria, amb la política de reducció general de tots els estàndards de seguretat impulsada per una cúpula aliena per complet a la problemàtica real que es viu a l’interior dels centres penitenciaris catalans i davant la qual mai va voler actuar de manera clara i decidida.

La nova cúpula del departament i de la Direcció General haurà de prendre mesures resolutives en matèria de renovació d’equips directius i d’implementació de programes d’actuació sota el principi de TOLERÀNCIA ZERO per a atallar l’increment desbocat d’unes agressions, que, a més de créixer de manera imparable any rere any, ja han travessat totes les línies vermelles, i que permetin recuperar els estàndards de seguretat tirats per la borda per l’anterior secretaria.

I HAURÀ DE FER-HO AVIAT, perquè la situació i l’estat calamitós del sistema penitenciari català el requereix de manera immediata.

 

ES MÉS NECESSARI QUE MAI EL RECONEIXEMENT COM A AGENTS D’AUTORITAT!

 

Barcelona, 14 de juliol de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE UN NOU INCIDENT AL C.P. QUATRE CAMINS

US CONTINUAREM INFORMANT!