PERMÍS PER DEURE INEXCUSABLE PER ATENDRE MENORS O ADULTS DEPENDENTS A CATALUNYA

 

Respecte a la petició de permís per deure inexcusable per la necessitat d’atendre un menor o a una persona gran dependent:

  1. El temps de resposta és de cinc dies hàbils i el silenci és estimatori. Si es demana el permís per deure inexcusable avui, divendres 13 de març, l’Administració té fins al divendres 20 de març per a estimar-ho o no.
  2. Fins i tot en cas de silenci estimatori, després caldrà JUSTIFICAR el deure inexcusable de caràcter privat.

En la resta de l’Estat, està en vigor per a l’AGE (Administració General de l’Estat) la Resolució de 10 de març de 2020 del Secretari d’Estat de Política territorial que qualifica de manera específica la necessitat imprescindible d’atendre menors i majors dependents com deure inexcusable d’acord amb l’art. 48j de l’EBEP. A Catalunya no ocorre així, per la qual cosa fins i tot en cas de silenci estimatori després caldrà justificar la petició d’aquest permís.

  1. Si es denega el permís, només quedarà, segons sigui la situació, recurs de reposició o d’alçada i posteriorment el contenciós.
  2. Des de CCOO S’ESTÀ LLUITANT AL MÉS ALT NIVELL DEL GOVERN perquè el conseller Puigneró RECULI i apliqui ELS MATEIXOS CRITERIS que la resolució del Secretari d’Estat aplica per a l’AGE reconeixent la necessitat imprescindible d’atendre menors o persones grans dependents com deure inexcusable.
  3. CCOO, com sempre, té els seus serveis jurídics a la disposició dels treballadors que ho necessitin.

Barcelona a 13 de març de 2020

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA SITUACIÓ A CATALUNYA DEL PERMÍS PER DEURE INEXCUSABLE PER ATENDRE MENORS Y PERSONES GRANS DEPENDENTS

US CONTINUAREM INFORMANT!