Reunió amb Direcció del C.P. Quatre Camins del 23 de febrer de 2021

 

Assistim tot l’equip directiu, UGT i CCOO.

El Director fa la prèvia comunicant el passi de confinament a l’aïllament del Mr4 per la confirmació d’un brot de positius en COVID. De moment 6 positius confirmats i avui mateix han fet PCR a la totalitat del mòdul, restant a l’espera dels resultats. Mentrestant els funcionaris treballaran amb els EPIS ffp2 i mascareta i els interns romandran en tot moment en les seves cel·les.

Aprofita aquest moment per agrair a la plantilla la feina incondicional i abnegada que porten des de fa un any.

Aquesta mateixa setmana es començarà la campanya de vacunació dels interns, que rebran la mateixa vacuna que els funcionaris  i en les mateixes condicions.

El director fa referència a l’estat de les obres, que sembla que porten un ritme més intens. Preveuen que l’edifici d’administració(fase 0) estarà acabat a finals de març, tot i que manca posar les cobertes.

Estan treballant actualment la fase 1 i tenen previsió entre juliol i agost que quedin finalitzades.

Paral·lelament a tot això, l’Ajuntament de La Roca ha autoritzat la llicència d’obres per tal d’arranjar tot el relatiu amb les aigües residuals. Es treballarà a galeries per fer les obres de les càmeres humides i residuals del Centre. És a dir, sota les dutxes dels mòduls antics i la connexió amb la depuradora.

Com a gran noticia del dia, s’ha adjudicat la remodelació de la carretera d’accés al centre a l’empresa ROGASA. Començaran al març i calculen uns tres mesos d’obres.

És en aquest punt que comença la part decebedora de la reunió que ha servit per informar-nos d’allò que corria com la pólvora i causava malestar a la plantilla. Allò que ens comentaven alguns companys i posàvem cara d’incrèduls els representants sindicals, per no dir cara de tonto i que t’acabaven per dir: Que no te enteras de nada, chaval!

Doncs si, han creat una nova unitat, la USI. Que ja existia en altres Centres(mèrit i capacitat????) i a instància del Centre Directiu calia dotar en el nostre Centre. Ja previnguts de la insistència sindical, indiquen que no es pot concursar, que no deixa de ser una assignació d’efectius com si fos qualsevol mòdul. Però això si, per treballar cal tenir destresa, coneixements, no revelar secrets i ser de confiança(la resta de la plantilla no estem inclosos). Segons diuen, “el concepto a acuñar es el de intel·ligència”. Treballaran en diferents àmbits com son tràfic de drogues, radicalisme, bandes organitzades, incompatibilitats.

No han posat noms sobre la taula (tot i que els tenen) però la dotació és d’un cap d’unitat i tres GAMV que “només” es dedicaran a la unitat i estaran ubicats en l’antiga oficina de personal.

Analitzaran i gestionaran tota la informació que afecti la seguretat del Centre, control de les GAPS, material coercitiu, antiincendis. Com a novetat, tant la

C-30 com les unitats d’accés tindran un Cap d’unitat que serà el de la USI.

Creiem que potser tindran massa feina si han de complir totes aquestes funcions. Des de CCOO demanaren que el tema es tracti a la comissió de seguiment amb el Centre directiu. No dubtem de la professionalitat de les persones elegides, però si de la falta del sistema de selecció.

D’altra banda, ens informen que des del Centre Directiu,  i tal com es fa en alguns centres,  creuen necessari que les àrees mixtes de prestacions s’agrupin en tres grans blocs. Les de serveis exteriors (comunicacions, peculi, porta principal), serveis interns (tallers, poliesportiu, teatre) i logístics (bugaderia, subministraments, cuina)

De forma embrionària han adscrit un CUSI (NO CAF)com a cap de comunicacions de dilluns a divendres.

Informen que probablement a finals de març sortirà el concurs horari de les àrees mixtes.

En referència als problemes de roba que pateixen diversos companys i companyes, ens informen que podeu demanar el seu recanvi qui la tingui deteriorada. Es veu que des de la Secretaria ja estan treballant en una nova uniformitat i llavors si que s’entregarien els lots complerts de vestuari.

La formació continuada en forma de GAPS es continuarà fent sempre que tinguin disponibilitat de personal i amb els protocols de COVID que calguin.

Estan buscant solucions a la formació online del CEJFE perquè es pugui fer en hores de feina. Pensen trobar aviat una sala amb connexió a internet que ho permeti.

La Gerent ens diu que amb la nova empresa de manteniment sembla que hem millorat força. Han fet una “auditoria” de tot el sistema de climatització del Centre. Ara decidiran que s’arregla, com i quan. També de tots els sistemes de seguretat (càmeres, alarmes, polsadors) i revisió dels sistemes contra incendis.

Ja han fet actuacions al MR8 canviant totes les canonades de galeries i primera planta. Han arreglat les fuites d’aigua en galeries i diuen que de 70 cel·les inhabilitades en tot el Centre, ja no en queda cap en mal estat.

A petició sindical, dotaran d’accés SIPC al búnquer exterior del MSOB i intentaran esbrinar que passa amb la lentitud del sistema de biometria d’ingressos i MSOB.

També els demanem si és possible posar endolls per a cotxes elèctrics al pàrquing i el Director creu que es difícil per temes de titularitat de la instal·lació però que intentarà traspassar la petició al Departament de la Generalitat corresponent.

En relació a les videotrucades, hem demanat que es facin en tots els mòduls en llocs més segurs i que es posi algun sistema que eviti la manipulació del telèfon per part dels interns. Informen que la Secretaria està treballant en una nova circular de videotrucades.

La Gerent informa que canviaran tots els terres dels menjadors, doncs canvien tot el mobiliari de les zones comunes i pensen que es la millor solució de futur. Comencen pel MR1 on ja estan rehabilitant totes les cel·les.

Aprofitem per reiterar la eterna qüestió del terra de cuina i la necessitat de dotar de calçat adequat al personal funcionari que hi treballa.

Ens informen que són 90 les baixes a dia d’avui i que 44 estan cobertes amb un substitut/ta.

La campanya de vacunació la consideren un èxit i si algun treballador/a que reuneixi les condicions i no ho va fer en el seu moment, pot  enviar un correu a direcció i s’intentarà habilitar una nova tanda.

Informen que en les proves d’auto test  de PCR només han sortit 2 positius en més de 300 realitzades.

També indiquen que s’han reposat els sistemes antiincendis que estan en el Centre.

Finalment, informen que ja han certificat la nova aula de restauració. Un aula de formació del CIRE perquè els interns puguin obtenir un certificat professional per treballar en restauració.

La Roca del Vallès, 23 de febrer de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA D ELA REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ DEL C.P. QUATRE CAMINS

US CONTINUAREM INFORMANT!