REUNIÓ AMB LA SECRETÀRIA D’ADMINISTRACIÓ I FUNCIÓ PÚBLICA


Ahir dimecres, CCOO hem presentat a la nova Secretària d’Administració i Funció Pública i a la Directora General de la Funció Pública les prioritats de CCOO en relació amb les condicions de treball de les empleades i els empleats públics de la Generalitat.

La reunió ha estat una primera presa de contacte a l’espera de la convocatòria de la Mesa General de Negociació, que hem sol·licitat de manera conjunta els 3 sindicats amb representació a la mesa, i que se celebrarà properament. CCOO hem plantejat la necessitat que el nou Govern assumeixi de manera urgent el retorn de les pagues extres de 2013 i 2014 i de la resta de drets que ens van ser arrabassats. I, a partir d’aquí, la millora de les nostres condicions de treball.

Han passat molts anys des de les retallades. Portem massa anys sense negociació col·lectiva de les nostres condicions de treball. Fa massa temps que les nostres condicions de treball no estan al llistat de prioritats del govern. Ara toca. Ens ho hem guanyat i és just. Ara se’ns ha de fe justícia. Això vol dir estar presents en l’agenda del govern, que l’agenda del govern contingui l’apartat «millora de les condicions de treball de les treballadores i els treballadors de la Generalitat». CCOO entenem que aquest ha de ser un tema prioritari del Govern, no simplement un tema de gestió de Funció Pública. A més de dirigir la política del país, el Govern és responsable de l’Administració de la Generalitat i, per tant, és responsable de les condicions de treball de la seva plantilla.

Tot i les retallades sofertes, tot i la convulsa situació política dels darrers anys, hem fet funcionar l’administració i hem mantingut en funcionament els serveis públics en benefici de la ciutadania del país. Ara, el govern s’ha de fer responsable de fer justícia amb els seus treballadors i treballadores.

En aquest sentit, CCOO recordem que encara que el Govern renunciï a aprovar els pressupostos del 2018, pot utilitzar altres vies per pagar-nos el què se’ns deu.

PER CCOO, EL FONAMENTAL I MÉS URGENT, EL PRIMER QUE CAL: EL RETORN DE LES PAGUES EXTRES DE 2013 I 2014

Estem en fase de creixement econòmic, la qual cosa vol dir increment dels ingressos fiscals i, per tant, major disponibilitat de recursos. Ara ens toca a nosaltres notar la sortida de la crisi, que prou vam notar-ne l’inici.

A la reunió, CCOO hem traslladat el nostre llistat de reivindicacions. En resum:

 • Recuperació de les pagues de 2013 i 2014, ja, i dels altres drets arrabassats als EEPP en els darrers anys (100% IT, productivitat, FAS,….)
 • Oferta Pública d’Ocupació. Reducció dràstica de l’escandolós índex de precarietat a la Generalitat. Posar els recursos humans i tècnics que faci falta.
 • Negociar les nostres condicions de treball: Acord personal funcionari i Conveni personal laboral.
 • Cal un nou model de prevenció de riscos laborals. En el rànquing, la Generalitat és l’administració pública de l’estat amb pitjors resultats i valoració. Les auditories i els índex de sinistralitat ho demostren. Com a conseqüència d’això, negociar un nou pacte de participació dels empleats i empleades públiques en matèria de prevenció de riscos laborals.
 • Negociar un nou pacte de drets sindicals.
 • Negociar un pla de mobilitat (pla de desplaçament d’empresa).
 • Estudi de càrregues de treball. Dotació de personal adequada a les necessitats reals. Prioritzar els serveis d’atenció directe.
 • Acabar amb el frau a la contractació que suposa utilitzar “programes” en lloc de crear places a la Relació de Llocs de Treball (RLT) de la Generalitat: SOC, Renda Garantida, etc.
 • RLT que defineixi amb claredat els requisits per a cada lloc de treball.
 • Radiografia de la plantilla i posterior Pla de Recursos Humans per abordar les conseqüències de l’envelliment de la plantilla i ordenar-ne el relleu.
 • Cal, d’una vegada, una llei de la funció pública a Catalunya i una veritable Política de Personal (amb majúscules).
 • Abordar la digitalització a l’administració.
 • Creació de l’òrgan extrajudicial de resolució de conflictes. És un tema sempre “pendent” i un compromís que ja estava recollit al 1r Acord de Condicions de Treball.
 • Revertir externalitzacions de serveis.
 • Reivindicació i defensa «real» de la dignitat de les empleades i els empleats públics, que comença amb la millora de les condicions de treball i passa també per les manifestacions públiques i els missatges que es transmeten

Volem remarcar que la reunió s’ha desenvolupat en un clima de cordialitat. La Secretària i la Directora General s’han mostrat receptives a discutir les nostres reivindicacions i ens han transmès també el compromís del Conseller d’abordar la situació de la plantilla. Ens han demanat, un marge de 2 o 3 setmanes per analitzar la situació i convocar la Mesa General de Negociació comptant amb la presència del Conseller. CCOO els concedim el marge i reconeixem la cordialitat i la receptivitat mostrades, però ens mantindrem ferms en la defensa de les nostres justes reivindicacions.

 

DESCARREGA LA NOTA EN PDF DE LA REUNIÓ DE CCOO AMB LA SECRETÀRIA D’ADMINISTRACIÓ I FUNCIÓ PÚBLICA I LA DIRECTORA GENERAL DE FUNCIÓ PÚBLICA

US CONTINUAREM INFORMANT!!!