REUNIÓ AMB L’ADMINISTRACIÓ COMISSIÓ DE SEGUIMENT 21/04/2021

 

Avui, dimecres 21 d’abril de 2021, ha hagut una reunió de comissió de seguiment amb l’Administració per tractar temes de compliment dels acords.

 

BASES DE TÈCNICS ESPECIALISTES

 

L’Administració manifesta que esperen publicar la convocatòria de l’oposició de Tècnics Especialistes abans del divendres de la setmana que ve, i que a més no pensen passar-les per Mesa Sectorial.

CCOO hem manifestat la nostra oposició al fet que es publiqui amb tanta urgència la convocatòria d’oposició amb aquestes bases i en aquests termes, per les següents raons:

  1. SÓN UNES MALES BASES, producte de la imposició a última hora i per sorpresa de diversos punts que trencaven l’acord aconseguit amb CCOO i els altres sindicats representatius, amb la notable excepció d’Intersindical-CSC, que va donar un beneplàcit irresponsable a les imposicions de l’Administració.
  2. S’estan negociant a Madrid en l’àmbit polític modificacions de l’EBEP i criteris a aplicar en els processos d’oposició, amb possibles millores de les condicions, que en cas de produir-se serien substancials i afavoririen la consolidació dels interins/es en les seves places.

 

CCOO creiem fermament que aquestes millores hauran d’aplicar-se a tots els processos d’oposició a convocar, i per tant és millor no precipitar-se i convocar a la babalà i amb urgència innecessària.

 

Amb la posició de CCOO també han coincidit CATAC i UGT. CSIF per la seva part no ha mostrat posició sobre aquest tema, i d’Intersindical-CSC com sempre no s’espera una altra cosa que el seu beneplàcit a tot el que digui l’administració.

El departament ha manifestat que estudiarà la situació creada, o en altres paraules, ni que sí, ni que no.

 

 

PROCEDIMENTS EDUCADORS I EDUCADORES SOCIALS

 

El Departament manifesta que abans del 15 de maig pretenen publicar els nomenaments dels nous funcionaris/es i resultat del concurs de trasllats d’educadors socials al DOGC. A la par volen tenir enllestida la recol·locació dels interins/es cessats previ acte públic.

L’Administració està realitzant la llista del personal interí afectat, que es publicarà la pròxima setmana o com a molt a principi de maig i afirma que en paral·lel convocarà un acte públic similar al d’elecció de plaça del procediment selectiu. En tot cas, també es notificarà al personal afectat per e-Valisa o enotum perquè el personal afectat marqui les seves prioritats de reubicació amb els llocs que oferiran.

En el mateix document s’inclourà una casella pel personal afectat que no vulgui ser reubicat (anant a l’ATUR), auto excloent-se d’aquest procediment.

L’Administració encara està identificant els llocs de treball totals i les persones que no ocuparan la plaça, com per exemple les places de les persones que prendran possessió, però aniran a altres departaments, com Benestar o Ensenyament o que estan ocupant places de comandaments Intermedis o d’altre cos en centres penitenciaris i resta casuística que es pugui donar.

I aquí és on «lian la troca», ja que s’han tret de la màniga que aquells funcionaris/es que en primera opció van demanar un altre centre i no el van poder guanyar, i que a sobre aquest és el centre on estaven ocupant el seu interinatge, se’ls ha ofert continuar en comissió de serveis o similar situació si es dóna alguna de les causes anteriorment assenyalades.

Per exemple un funcionari/a que ha guanyat plaça a Quatre Camins i el seu interinatge era a Brians 1 i resulta hi ha una plaça que es quedarà sense ocupar perquè el funcionari que havia d’ocupar-la contínua en una plaça de psicòleg perquè se l’oferirà a aquest funcionari i de pas, mira per on, es quedaran els centres aquells que les Direccions volen.

NI TAN SOLS HAN RESPECTAT EL RÀNQUING PER NOTA. Així que un company de Puig de les Bases amb més nota que el de CPB2 resta condemnat a continuar al CPPB perquè no prestava serveis en aquest centre cosa difícil si tenim en compte que els interins no poden participar en concursos de trasllats i així d’aquesta manera continuarà condemnat a treballar al CPPB fins a un nou procediment.

 

 

CONCURS DE TRASLLATS DE TÈCNICS ESPECIALISTES

 

Per a l’administració no corre pressa, ja que no preveuen grans canvis en les bases.

Prefereixen emprar el temps en altres bases com les de l’oposició de juristes. Es veu que els corre pressa ficar en el grup A per promoció interna a un cert personal «tocat per la mà de Déu».

 

Que des de 2015 no hi hagi hagut un concurs de trasllats de llocs base de Tècnics Especialistes sembla que empal·lideix davant la necessitat de la SMPRAV d’endollar als seus.

 

 

FORMACIÓ

 

CCOO hem exigit que la formació obligatòria, que és temps de treball, es compensi com a hores extres que són, és a dir, que es paguin amb diners o es compensin a 1,75 hores per hora de formació en el cas que es realitzi durant la lliurança i amb les corresponents dietes, tal com fixen els acords. L’Administració no explica per què vol compensar a 1,5 hores i la resta de sindicats no diuen res.

L’Administració vol convocar un grup de treball per a regular la formació que ja ens fem olor per on volen que vagi.

 

 

CONCURS DE COMANDAMENTS DEL C.P. PUIG DELS BASSES

 

El concurs de comandaments del C.P. Puig de les Basses està en la nevera fins que el jutge es pronunciï sobre les mesures cautelars sol·licitades.

Sobre l’anòmala situació que es produeix en el C.P. Puig dels Basses, l’únic on continuen existint CUSIs triats directament a dit sense passar per cap procés reglat, CCOO exigim que és com a mínim s’apliqui ATRI, que encara que com a procediment continua sent una vergonya a la qual CCOO ens oposem, és menys descarada que l’elecció purament a dit realitzada per part del director.

 

Per a CCOO l’única manera de sortir d’aquest parany d’haver d’escollir entre el foc de l’elecció directa a dit, o la paella de l’elecció a dit encoberta mitjançant ATRI, és amb la creació de llistat ordenat segons l’últim concurs de comandaments.

 

Per desgràcia l’Administració preveu aquest concurs per a dins de dos o tres anys, si no arriba el Diluvi Universal abans.

 

 

CÒMPUT D’HORES ANTERIORS A 2018

 

L’Administració manifesta que el SIPC, aquesta meravella informàtica del segle passat, només és capaç de guardar les hores de quatre anys, és a dir, actualment les dels anys 2018, 2019, 2020 i 2021.

Per a guardar les anteriors fan el truc de traslladar en bloc les hores de l’any 2017 i anteriors al mes de gener de 2018, i així no es perden.

 

Si adoptessin un programa informàtic que no vagi a pedals i al qual només li falta funcionar per targetes perforades, potser no caldria acudir a aquests bunyols

 

En el cas concret del PHPT, en mans d’un director d’una creativitat desbordant i refractari a les normes, la SMPRAV diu que aquell s’ha compromès a enviar la informació que CCOO hem sol·licitat sobre les hores i canvis realitzats en el centre.

CCOO ens preguntem per què no ho ha fet abans. A la SMPRAV per contra sembla que no se li ha ocorregut fer la mateixa pregunta.

Les hores del 2017 del PHPT han estat ja introduïdes, però en les de 2016 hi ha discrepàncies, fins al punt que no consten les de 14 persones.

 

CCOO hem exigit que sigui l’administració la que hagi de comprovar amb els llibres de servei si les hores s’han realitzat en comptes de carregar la demostració a l’esquena dels treballadors i treballadores.

 

 

PRESENTACIÓ DE QUADRANTS DE VACANCES I DIES

 

L’Administració vol negociar una regulació sobre el lliurament de quadrants, torns de vacances etc.

La posició de CCOO és que els criteris en els diferents centres s’han anat introduint de manera progressiva i, la qual cosa és pitjor, endurint amb el temps.

CCOO hem recordat a l’Administració que aquest sistema organitzatiu és absolutament voluntari i que estalvia un munt de gestions als centres, no justificant introduir a sobre condicions draconianes que perjudiquin els treballadors/es.

 

Les intencions d’aquest departament nostre, tan amic de les retallades i al qual li horroritza les polítiques favorables als treballadors/es, només poden ser les pitjors.

 

 

SITUACIÓ DELS REFORÇOS

 

L’Administració diu que renova els reforços per dos mesos excepte els que estiguin substituint baixes, que cessaran quan la baixa s’incorpori.

CCOO ens hem queixat amb acritud davant la política de la SMPRAV d’utilitzar les substitucions i reforços com a carn de canó, canviant-li l’horari quan li dóna la gana als directors, amb el cas especialment greu del C.P. Quatre Camins, un altre centre que gaudeix d’un director «creatiu».

CCOO defensem que si hi ha canvis d’horaris, s’han de realitzar per mitjà d’hores extres, és a dir pagant les compensacions horàries a 1,5 o 1,75 l’hora o en diners.

La Subdirectora General d’RR.HH. de la SMPRAV amb la desimboltura més gran ha manifestat que ja li semblava bé el que feien els directors i HA DEFENSAT LA PRÀCTICA MAFIOSA DE CAMUFLAR ELS CANVIS D’HORARI FORÇATS COM A CANVIS «VOLUNTARIS».

Aquesta situació lamentable es produeix per:

  • L’amoralitat absoluta en els procediments dels gestors de la SMPRAV en matèria de recursos humans, molt probablement àvids lectors de «El Príncep» de Maquiavel i avantatjats practicants dels seus ensenyaments.
  • L’acceptació per part d’UGT, CSIF, CATAC i Intersindical-CSC de la modificació de l’acord de borsa de 2006, que va crear una segona subborsa de substituts i reforços sense criteris coneguts, sense regulació, sense transparència, sense publicitat, sense justícia i sense drets, que deixa als reforços i substituts en mans d’una administració que els maneja amb criteris esclavistes propis de la servitud medieval.

 

CCOO no signem ni signarem una modificació de l’acord de borsa de 2006 que ha significat la traïció i venda dels interins/es al qual s’ha de posar fi ja!

 

 

PRP

 

CCOO hem preguntat per la situació de la pròrroga del PRP.

L’Administració ha contestat que encara no ha passat per la comissió de retribucions, que és la que ha d’aprovar la pròrroga del PRP i el pas inicial del procés. La raó adduïda és que no hi ha govern.

Preveuen passar la pròrroga per la comissió del 13 de maig, però com no hi hagi govern format, ens temem que l’actual govern seguirà «en funcions», que sembla que vol dir que continuaran cobrant però sense fer res.

Barcelona, 21 d’abril de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ DE COMISSIÓ DE SEGUIMENT DEL 21/04/2021

US CONTINUAREM INFORMANT!