REUNIÓ DEL GRUP D’AGRESSIONS 22/06/2023

 

Dijous passat 22 de juny de 2023, va haver-hi reunió del grup d’agressions on va participar CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, UGT i CSIF on a més de donar dades sobre les agressions i incidents s’han tractat diversos temes:

 

Davant les preguntes de CCOO, l’administració informa del següent:

 

 

 

MEDICACIÓ DILUÏDA

 

L’administració manifesta que no pot dispensar medicació diluïda a causa de la rotunda oposició del departament de Salut.

CCOO novament hem sol·licitat que utilitzin injectables quan sigui possible, i quan no, que es lliuri medicació diluïda en casos concrets i justificats com són:

  • Interns amb antecedents de mal ús de la medicació.
  • Interns psiquiàtrics.
  • Interns perillosos.

L’administració novament es reitera en la posició que Salut, que és la responsable, diu que no.

 

 

PROVA PILOT D’ESPRAIS

 

En matèria d’esprais, el secretari de mesures penals va demanar un informe tècnic jurídic i tot indica que serà favorable. Atès que la directora general d’afers penitenciaris cessarà l’1 de juliol, s’està esperant al nou/nova director/a general i a l’informe tècnic per a iniciar la prova pilot.

 

 

PROVA PILOT DE CÀMERES PERSONALS

 

Respecte a la prova pilot de les càmeres personals que es realitzarà en els DERT del C.P. Lledoners i del C.P. Quatre Camins, el 3 i el 4 de juliol es preveu realitzar la formació prèvia a la qual seguiran 8 setmanes de prova amb avaluació setmanal de l’experiència adquirida.

L’administració informa que s’utilitzaran 6 càmeres en cada centre i que seran usades pels comandaments (CUE, caps de servei i CUSI).

Les imatges es registraran i guardaran no en les càmeres mateixes sinó en un sistema centralitzat guardat i custodiat pel centre. Les cambres seran activades pel treballador/a, però es poden recuperar minuts previs a l’activació, la qual cosa haurà de ser tingut en compte pels treballadors/es.

 

 

TELÈFONS MÒBILS I INHIBIDORS

 

Donat el gran nombre de telèfons mòbils confiscats, que no deixen d’augmentar mes a mes, la Subdirecció General de Centres ha sol·licitat que s’inclogui una partida pressupostària per a comprar inhibidors.

Serien d’un tipus especial que pot discriminar i deixar fora del bloqueig nombres de mòbils concrets, com serien els dels treballadors i treballadores, i que fins i tot tindrien capacitat per a inhibir drons.

 

 

ESCÀNERS

 

La SDG també ha sol·licitat pressupost per a instal·lar escàners del tipus instal·lat en els aeroports per a l’escorcoll corporal de passatgers que permeti frenar de manera efectiva l’entrada d’objectes prohibits i de substàncies estupefaents.

 

 

REFORMES DELS DERT

 

L’administració manifesta que s’han revisat tots els DERT i s’ha enviat el llistat amb totes les reformes necessàries en matèria de elements de seguretat a la Subdirecció General de Patrimoni, Obres i Serveis dependent de la Direcció de Serveis del nostre departament.

 

 

ENDERROCAMENT DEL MESOB I LA UMS, I EMBRIÓ D’ESCOLA PENITENCIÀRIA

 

Es preveu enderrocar la Unitat de Medi Semiobert del C.P. Quatre Camins i la UMS cap al mes d’abril. La intenció és construir una escola penitenciària en l’espai del MESOB amb aules, dutxes, etc.

CCOO hem reclamat des de fa anys la creació d’una escola penitenciària catalana específicament dedicada a formar als treballadors.i treballadores penitenciàries catalanes sense haver de dependre del fet que hi hagi espais disponibles en l’ISPC de Mollet.

 

 

FORMACIÓ EN MATÈRIA DE PS

 

Respecte a la formació en matèria de PS, l’administració informa que ja s’ha format a 70 treballadors del C.P. Joves i que la formació de PS s’anirà estenent a la resta de centres.

 

 

EQUIPS RECVI

 

L’administració ha informat que ja estan constituïts tots els equips RECVI (Risc Extrem de Conducta Violenta) en els centres. Com ja vam informar el 10 de maig (feu clic), aquests equips s’ocupen de realitzar un seguiment i monitoratge continu dels interns RECVI. La informació específica sobre els interns RECVI serà distribuïda per les USI de cada centre.

 

 

DENÚNCIES D’AGRESSIONS

 

CCOO novament hem exigit que totes les agressions siguin comunicades al jutjat, incloses les que no van necessitar atenció mèdica, les quals per norma no es comuniquen. Actualment, depèn només de la voluntat del director de cada centre

L’administració contesta que la normativa en matèria de presentació de denúncies la va prendre la directora general personalment a les seves mans i que degut al seu pròxim cessament, ha quedat penjada.

CCOO novament hem sol·licitat que es publiqui aquesta normativa al més aviat possible.

Barcelona, 26 de juny de 2023

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA REUNIÓ DEL GRUP D’AGRESSIONS DEL 22 DE JUNY DE 2023

US CONTINUAREM INFORMANT!