TEMARIS REDUÏTS DEL CONCURS OPOSICIÓ D’ESTABILITZACIÓ

 

Ahir, dimecres 28 de setembre de 2022 es va tancar la negociació dels temaris per al concurs oposició d’estabilització que l’administració preveu convocar el mes de novembre una vegada hagi acabat el procés d’estabilització per concurs de mèrits.

 

Segons vam informar CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, el 28 de juliol passat (feu clic), la part d’oposició del concurs oposició de mèrits, constarà de dues proves no eliminatòries entre si, no hi haurà part general (amb l’única excepció d’alguns educadors que només tindran part general, com s’explicarà més endavant) i la part específica tindrà un temari reduït per a cada subgrup de l’administració, que en el cas dels cossos especials és:

 

El compromís adquirit per l’administració amb CCOO era que la majoria de temes fossin de l’àmbit d’Execució Penal, i com a conseqüència l’administració va presentar una proposta de temaris específics d’Execució Penal.

Si bé els temaris de la part específica dels cossos generals està ja fixada per Funció Pública i publicats, encara mancava un acord pel que fa als continguts de cada tema d’execució penal.

CCOO hem considerat en tot moment  que els temes s’havien d’alleugerir de contingut d’acord amb l’esperit de la Llei 20/2021 de mesures urgents per reduir la temporalitat,  i hem lluitat en tal sentit.

A la reunió d’ahir, malgrat la seva importància i fidel en la seva línia que a les presons catalanes no volen interins, Intersindical ni tan sols va acudir. Tot el pes de la discussió per a reduir temaris i per a ampliar la part d’execució penal en detriment de la general va ser dut a terme com de costum per CCOO i UGT, mentre CATAC i CSIF assistien pràcticament d’espectadors.

 

CCOO hem demanat l’actualització dels temaris i que es publiquin les guies actualitzades de tots els col·lectius.

 

CCOO hem aconseguit amb les nostres propostes que l’Administració accepti eliminar alguns dels continguts dels temes de cada col·lectiu

 

 

TÈCNICS ESPECIALISTES

El temari per al concurs oposició d’estabilització es reduirà a 13 temes de la part específica i cap de la part general.

 

PSICÒLEGS (ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL)

L’administració volia que els 30 temes se subdividissin en 25 temes propis d’Execució Penal i 5 temes del temari específic general reduït dels 50 de la part específica reduïda general per a psicòlegs que no són d’execució Penal.

 

FINALMENT, CCOO HEM ACONSEGUIT QUE ELS 30 TEMES SIGUIN DE L’ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL!

 

 

COS SUPERIOR (JURISTES, ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL)

En origen comptava en la seva part específica amb 60 temes generals, 20 d’execució penal i 20 temes jurídics. Amb la reducció proposada originalment per l’administració passaven a ser 15 temes d’àmbit penal més 15 temes de la part específica comuna del cos superior.

 

Finalment, CCOO hem aconseguit que tres temes de la part específica comuna passin a ser temes de la part específica d’execució penal.

 

 

 

EDUCACIÓ SOCIAL (ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL)

En el cas dels educadors/es hi haurà dos grups amb temaris diferents.

  • Les persones que compleixin els requisits de la Llei 24/2002 de 18 de novembre, modificada per la Llei 26/2009, de creació de l’especialitat d’educació social en el cos de diplomats de la Generalitat, que s’examinaran únicament de 15 temes de la part GENERAL, no de l’específica.
  • Persones que NO compleixen els requisits. L’administració volia 18 temes d’execució penal a completar amb 8 temes de la part específica general. CCOO hem aconseguit que 3 temes de la part específica general passin a ser temes de la part específica d’execució penal.

 

 

PEDAGOGIA (ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL)

Com en el cas dels psicòlegs, l’administració volia que el temari constés de 25 temes d’Execució Penal i 5 temes de la part específica general.

 

CCOO HEM ACONSEGUIT QUE ELS 30 TEMES SIGUIN DE L’ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL!

 

 

TREBALLADORS SOCIALS (ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL)

L’administració proposava que el temari constés de 18 temes de la part d’execució penal i 8 temes de la part específica general. CCOO hem aconseguit reduir tres temes la part específica general perquè siguin de l’àmbit d’execució general.

 

 

Barcelona, 29 de setembre de 2022

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE ELS TEMARIS REDUÏTS DE L’ÀMBIT D’EXECUCIÓ PENAL DEL CONCURS OPOSICIÓ DE ESTABILITZACIÓ

US CONTINUAREM INFORMANT!