VERGONYÓS CALENDARI DE CONCURSOS

 

EL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA TREPITJA EL DRET DELS FUNCIONARIS DE CARRERA A CONCURSOS DE TRASLLATS


L’ADMINISTRACIÓ HA ENVIAT ALS SINDICATS REPRESENTATIUS UN CALENDARI DELS CONCURSOS I PROCESSOS SELECTIUS ABSURD, INACCEPTABLE I INJUST

 

Avui, en acabar la reunió de comissió de seguiment, l’administració ha enviat amb nocturnitat i traïdoria un calendari de la seva previsió de convocatòria i resolució dels processos a dur a terme pel departament (els d’estabilització, inclòs el recentment convocat concurs oposició d’estabilització, són a càrrec de Funció Pública) que AJORNEN ELS CONCURSOS DE TRASLLAT DE TOTS ELS COL·LECTIUS A DATES ABSURDES I INCOMPRENSIBLES.

 

CONCURS DE TRASLLATS DE TÈCNICS ESPECIALISTES

 

El concurs de trasllats de tècnics especialistes, que va ser convocat per última vegada en 2015, l’esperen convocar en el primer trimestre de 2024 i esperen resoldre’l a la fi de 2024 o principis de 2025.

Segons el parer de CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, estem en contra d’ endarrerir aquest o qualsevol altre procés.

Les raons de retardar-ho fins a l’any que ve són principalment dos:

  • El departament ha imposat en el procés del concurs oposició d’estabilització un curs selectiu que no es contempla en els acords i que retardarà la seva resolució.
  • El decret llei 14/2022, que incloïa una disposició transitòria que permet resoldre l’elecció de places per al concurs de trasllats en dues fases, primer per als funcionaris de carrera i després per als funcionaris estabilitzats, s’ha de tramitar en el Parlament com a projecte de llei, la qual cosa pot trigar com a mínim sis mesos i probablement més.

L’administració pot resoldre el problema que han causat ells mateixos eliminant el curs selectiu no contemplat en els acords i arribant a acords amb altres forces polítiques per evitar el bloqueig dels concursos de trasllats de bona part del personal de la Generalitat.

 

CONCURSOS DE TRASLLAT DE TRACTAMENT

 

També es retarden. Aquesta vegada sense cap raó que CCOO puguem discernir.

Els concursos de Juristes i Psicòlegs ho preveuen convocar en el segon trimestre de 2024, i resoldre’ls a la fi de 2024 o inicis de 2025.

Els concursos de Pedagogs i Educadors Socials els esperen convocar durant el segon trimestre de 2024, i resoldre’l durant el primer trimestre de 2025.

El concurs de treballadors socials l’esperen convocar durant l’últim trimestre de 2024 i ja veurem quan es resol perquè se surten de la taula que ha donat l’administració.

 

 

CONCURS OPOSICIÓ AL COS DE DIPLOMATS

 

PREVEUEN QUE EL CONCURS OPOSICIÓ DEL COS DE DIPLOMATS NOMÉS TINGUI 20 MISERABLES PLACES.

 

Per a CCOO aquesta misèrrima xifra de places és una autèntica vergonya i un insult, atès que l’últim procés es va resoldre fa 20 anys i gairebé tots els que van guanyar plaça han estat baixa ja.

CCOO defensem que s’haurien de convocar com a mínim les 150 places acordades en 2006, més les places del personal del B jubilat durant aquests últims 20 anys, més les places addicionals a causa de l’obertura de nous centres.

Aquest concurs, que segurament tindrà la mateixa justícia en l’adjudicació de places que un procés ATRI (molt poca), el preveuen convocar a la fi de 2023 i resoldre’l en el tercer trimestre de 2024.

 

 

CONCURS DE COMANDAMENTS DE NIVELL CUSI/CAF/EAA/RIET

 

Es preveu que la prova del concurs actual, JUS031, es realitzi en la segona quinzena de març i es resolgui cap a mitjan any o al setembre.

EL SEGÜENT CONCURS UNA VEGADA ES RESOLGUI EL JUS031, NI ESTÀ, NI SE LI ESPERA.

Al camí que anem, potser a mitjan segle.

 

CONCURS DE COMANDAMENTS DE NIVELL CS/CRIMO/CUE

 

Ho preveuen convocar durant el segon trimestre de 2024. No s’atreveixen a donar xifra de resolució del concurs, així que ens temem el pitjor.

L’últim concurs de comandaments d’aquest nivell, el JU014, es va convocar en 2019 i es va resoldre l’any passat. Entre una convocatòria de concurs i l’altra de concurs, haurà passat cinc anys. De lustre en lustre i tir perquè em toca i no els cau la cara de vergonya.

 

CONCURS DE COMANDAMENTS DE TRACTAMENT

 

Ho preveuen convocar durant el tercer trimestre de 2024. Tampoc donen data de resolució.

L’últim concurs es va convocar en 2008. Si el següent efectivament ho convoquen en 2024, hauran passat com a mínim 16 anys, gairebé una generació abans.

És inconcebible que un treballador o treballadora de tractament sol pugui participar amb l’antiguitat i amb l’experiència suficient per a poder aconseguir una plaça en UN ÚNIC CONCURS DE COMANDAMENTS DURANT TOTA LA SEVA VIDA LABORAL.

Això últim implica també que durant dècades els comandaments de tractament acabaran sent triats en els vergonyosos processos digitals d’ATRI, que és propi de països bananers, no de Catalunya.

 

 

És clar perquè l’administració no ha gosat lliurar-nos la seva previsió de dates a l’inici de la reunió de comissió de seguiment (era el primer punt a tractar).

 

A petició de CCOO, que hem defensat que tots els temes que faltaven per tractar eren urgents i no es podien deixar per al mes següent, la setmana que ve continuarà la comissió de seguiment d’avui on es tractarà aquest tema.

 

NO POT SER QUE L’ADMINISTRACIÓ FUNCIONI A PAS DE CARAGOL I AMB TOTAL FALTA DE RUBOR A L’HORA DE CALCIGAR ELS DRETS DELS SEUS TREBALLADORS I TREBALLADORES.

 

Barcelona, 18 de gener de 2023

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE EL VERGONYÒS CALENDARI DE CONCURSOS I PROCESSOS DE L’ADMINISTRACIÓ

US CONTINUAREM INFORMANT!