ACORD EXTRAORDINARI PER LA INCORPORACIÓ TEMPORAL DE NOUS INTERINS/ES

 

EL NYAP CONTINUA

 

Davant la situació crítica causada per la pandèmia, i les peticions de CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, de contractació urgent de mes personal, l’Administració ha proposat cridar a les persones que han pagat les taxes de l’oposició de tècnics especialistes, i per això han contactat amb els 100 primers candidats que la seva inicial comença per la lletra M. Aquesta és la lletra que toca enguany per sorteig anual realitzat al desembre de l’any anterior. Ara com ara segueixen encara amb aquesta lletra i no han cridat més persones.

El pitjor és que les persones d’aquesta nova crida no se’ls inclouran ni en la borsa d’interins, ni tampoc en la subborsa, sinó que aniran a una tercera i potinera llista, aquesta vegada ordenada per ordre alfabètic, de manera que ARA HI HAURÀ JA TRES BORSES, CADASCUNA ORDENADA DE MANERA DIFERENT:

  • La Borsa normal ordenada per antiguitat i regulada per l’acord de 2006 i la seva modificació de 2019
  • La Subborsacomposta pels actuals substituts i reforços, ordenada per mèrits i fora de la regulació de borsa, però que va ser creada pels signants de la modificació de 2019 (UGT, CSIF, CATAC i Intersindical-CSC)
  • Aquesta nova llista, ordenada aberrantment per ordre alfabètic, començant per la lletra M.

CCOO, que considerem desastrós el nyap d’anar creant ad infinitum i ad nauseam noves borses i llistes, cadascuna amb els seus criteris, el nou més absurd que l’anterior, HEM PROPOSAT QUE, INDEPENDENTMENT DE LA SITUACIÓ, EL CRITERI D’ORDENACIÓ SIGUI SEMPRE EL DE L’ANTIGUITAT.

Per desgràcia CCOO novament ens hem quedat sols, ja que UGT, CSIF i CATAC (Intersindical-CSC no ha assistit a la reunió) no s’han oposat a l’aberrant ordenació alfabètica d’aquesta tercera borsa, i ja van acceptar en el seu moment l’ordenació per mèrits i no per antiguitat de la segona borsa, la de reforços i interins.

 

CCOO sempre hem dit que qualsevol ordenació de companys i companyes interines HA DE SER PER ESTRICTA ANTIGUITAT

 

CCOO som conscients de la manca crítica de personal dels centres a causa dels efectes devastadors de la nova ona de la pandèmia i NO bloquejarem el tan necessari accés de nous companys de reforç que ha de realitzar-se de manera immediata i sense dilació, però HEM INTRODUÏT DUES MODIFICACIONS IMPORTANTS EN L’ACORD:

  • Hi ha un límit estrictament temporal d’aquestes mesures extraordinàries, que és el 31 d’octubre de 2021, data en la qual finalitzen.
  • El 31 d’octubre ha d’haver-hi un acord d’incorporació de personal del carrer a la borsa amb totes les garanties i on per fi s’apliquin criteris de mèrit, igualtat capacitat i publicitat, amb fases de formació i pràctiques, que és el que CCOO hem defensat sempre i des de fa anys.

A totes dues mesures s’han adherit de manera entusiasta la resta de sindicats.

CCOO també hem demanat que s’avisés no sols a 100, 200 o 300 candidats/es sinó a TOTES les persones que no estan treballant o incloses en una altra llista, borsa o subborsa, a la qual cosa l’administració s’ha negat.


CCOO TAMBÉ HEM EXIGIT LA NEGOCIACIÓ D’UN NOU ACORD I HEM ACONSEGUIT QUE AL SETEMBRE ES CONVOQUI UNA REUNIÓ DE NEGOCIACIÓ!

 

És clar que el bunyol de borses sense fi facilitades pel claudicant i nefast acord de 2019 signat per UGT, CSIF, CATAC i Intersindical que ha anat creant borsa rere borsa, cadascuna amb els seus criteris d’accés i d’ordenació cada vegada més desballestats, ÉS ABSOLUTAMENT INSOSTENIBLE I NOMÉS AFEGEIX MÉS NYAPS AL QUÈ JA ÉS UN MONUMENTAL NYAP.

CCOO hem volgut posar fi a la disparitat de criteris i a l’absència normativa de les darreres incorporacions que l’acord de 2019, que CCOO no vam signar, perpetua, però UGT i CSIF han manifestant que era meravellós, encara que durant la reunió UGT sorprenentment ha admès que l’acord sí que necessitava ser modificat.

CATAC de manera realista i honesta s’ha mostrat d’acord a emprendre una negociació que ho modifiqui.

 

A causa de la pressió de CCOO, l’administració finalment ha accedit a convocar al setembre una reunió del grup de treball per a la modificació de l’acord de borsa, i així ha quedat reflectida en l’acta de la reunió.

 

CCOO defensarem que s’acabin amb aquests nyaps, i que tots els companys i companyes interines quedin incloses en la mateixa borsa, ordenats/es únicament pel criteri d’antiguitat, d’acord amb una regulació absolutament transparent.

 

Barcelona, 30 de juliol de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE EL NOU ACORD D’INCORPORACIÓ EXTRAORDINÀRIA I TEMPORAL DE PERSONAL INTERÍ

US CONTINUAREM INFORMANT