INTERN VULNERABLE AGREDEIX BRUTALMENT AL CAP D’UNITAT D’INFERMERIA

 

Aquesta tarda el Cap d’Unitat d’Infermeria ha patit una brutal agressió per part d’un intern classificat segons la conselleria com a “vulnerable”, intern que a l’octubre va protagonitzar un greu incident al centre proposant-lo per un primer grau art.93 que la conselleria no va valorar tot i estant classificat com alt risc de violència intrainstitucional, protagonistes d’alteracions de règim molt greus. Estant ubicat a la infermeria del centre en companyia d’interns malalts, gent d’avançada edat…

Des de CCOO donem tot el nostre suport al company, i li desitgem una ràpida recuperació. Volem expressar-li el nostre màxim suport i solidaritat.

El 18 de desembre passat en la reunió del grup d’incidents vam denunciar la situació actual del C.P. Lledoners, que ha caigut en els últims mesos en una espiral d’agressions cada vegada més greus i perilloses, facilitant dades rellevants.

 

AQUESTA EXPLOSIÓ D’AGRESSIONS EN EL C.P. LLEDONERS NO ÉS CASUAL

 

NO és admissible que a inicis d’aquest mes de desembre passat, dels 31 interns RECVI (Risc Extrem de Conducta Violenta) que hi havia en tota Catalunya, autèntiques bombes humanes sempre a punt d’explotar, 10 els hagi hagut de sofrir el C.P. Lledoners (32,25% del total a Catalunya), amb 5 interns RECVI en règim tancat i els altres 5 interns RECVI en règim ordinari.

Es lamentable i una mostra més de la greu deixadesa del Sr. Amand Calderó Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, desprès de 3 mesos encara tenim un volum de interns REVCI al mateix nivell de centres de Primera Categoria com Ponent o Brians 2.

CCOO li vam recordar a l’administració que la concentració de tants interns d’extrema perillositat en un centre que no està preparat ni especialitzat com el nostre per a acollir interns d’aquesta tipologia, és la recepta segura perquè ocorri una desgràcia de la qual només ells seran responsables.

https://agrupaciopresons.ccoo.cat/situacio-actual-del-c-p-lledoners/

El passat 2 de febrer vam fer lliurament de les signatures dels treballadors i treballadores del C.P. Lledoners reclamant que es reclassifiqui a l’alçada la categoria del centre. Atenent un augment salvatge del nivell d’agressions que sofreix, un creixement exponencial dels expedients disciplinaris originats per incidents que està a nivell de centres de primera categoria com Brians 2 i estem arribant a acumular un terç de tots els interns RECVI (Risc Extrem de Conducta Violenta) del sistema penitenciari català.

CCOO vam fer lliurament d’aquesta petició perquè es reclassifiqui el centre com a centre de primera categoria, tal com imposa la realitat de la conflictivitat creixent en el nostre centre, on el nombre d’incidents violents contra els treballadors i treballadores s’ha triplicat en els últims 5 anys, i l’acumulació de cada vegada més interns perillosos.

https://agrupaciopresons.ccoo.cat/ccoo-demanem-que-saugmenti-la-categoria-del-c-p-lledoners-i-de-la-resta-de-centres/

Des de CCOO posem en valor la gran professionalitat d’una plantilla que es juga literalment la seva seguretat en cada servei. MOLTES I MOLTES GRÀCIES.

 

JA N’HI HA PROU D’AGRESSIONS !!!!

 

Sant Joan de Vilatorrada, 13 de febrer de 2024

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE LA SECCIÓ SINDCIAL DE CCOO DEL C.P. LLEDONERS

US CONTINUAREM INFORMANT!