NOVA BRUTAL AGRESSIÓ MR6

 

I una vegada més, com cada setmana a Puig de les Basses, hem de parlar d’una gravíssima agressió patida per un company que ha rebut una mossegada al coll i múltiples cops al cap i que haurà de ser intervingut quirúrgicament a l’hospital de manera molt urgent en les hores vinents. Aquest cop ha estat al MR6 on, de manera gratuïta i sense possibilitat de reacció, un intern multireincident en episodis molt greus al centre ha ferit indiscriminadament i amb traïdoria a un company. Aquest ha hagut de sortir en direcció a l’hospital en ambulància des del centre i posteriorment se li ha notificat que haurà de passar per quiròfan per culpa de l’agressió i mossegada rebuda.

Cal recordar que el 21 de juny un altre company al DERT de Puig de les Basses va patir una greu agressió i continua de baixa (feu clic). Pocs dies després, de nou al nostre DERT un altre incident patit per a un company que també es continua recuperant a casa després d’haver de passar també per la mútua.

A què esperem senyors i senyores?? No veuen que la política dels «pobrets» no funciona i al final haurem d’acabar visitant a algun company a una sala de serveis funeraris en comptes d’anar a la mútua? Facin el favor d’agafar «el toro per les banyes» i començar a canviar l’actual política penitenciària que NO FUNCIONA. És hora de posar-se les piles i no mirar cap a una altra banda. Hi van les vides humanes, estem corrent MOLT perill. Ja està bé de GAPS1, de circulars que només fan que vergonya, de protegir a interns sota presumptes PPS per no complir sancions, medicació psicotròpica voltant pel centre de mans d’interns que fan d’ella el que volen, unitats psiquiàtriques tancades «per falta de personal». El nombre de baixes als centres a causa d’agressions és escandalós, per sort, i de moment, sense víctimes mortals encara que de vegades com en aquesta última hagi anat de ben poc.

Ens sentim abandonats, estem cansats de demanar mesures dràstiques davant d’aquesta situació insostenible. Entenem que el tipus de «client» que tenim a la nostra feina és la pitjor que es mou en la nostra societat i que no podem demanar-los que es «portin bé». Fa molt de temps que estem avisant i notificant que molts interns no s’estan prenent la medicació psiquiàtrica. Els serveis mèdics del nostre centre, coneixedors d’aquestes incidències que porten molt de temps succeint no els donen la medicació diluïda fent que els intens fàcilment l’amaguin i després puguin fer l’ús que vulguin amb la medicació psicotròpica. No només envers la medicació, en les activacions de PPS camuflats que fan i desfan «al gust del consumidor».

L’administració s’omple molt la boca amb estudis d’agressivitat potencial per a identificar interns de risc, acords signats al més alt nivell entre Justícia i Salut per a tractar interns amb problemes psicològics; això no obstant, a l’hora de la veritat sembla que res d’això s’aplica.

Seguim sense unitats psiquiàtriques on poder tractar alguns perfils d’interns que només fan que posar la vida en perill dels professionals dia sí i dia també. Els departaments DERT s’estan fent servir per acumular interns agressius amb tipologies psiquiàtriques i no s’està fent bon ús dels departaments com cal.

CCOO continuarem posant en mans del nostre servei d’assistència jurídica aquestes situacions produïdes per a avaluar si hi ha la possibilitat legal de denunciar la falta d’actuació.

 

Desitgem una bona i ràpida recuperació al company agredit avui i donem també molts ànims als companys de tots els centres que es troben recuperant-se de les darreres agressions patides.

 

 

CCOO Secció Puig de les Basses, 9 de juliol de 2022

 

DESCARREGA EN PDF L’ESCRIT DE LA SECCIÓ SINDICAL DEL C.P. PUIG DE LES BASSES SOBRE L’AGRESSIÓ AL MR-6 09/07/2022

US CONTINUAREM INFORMANT!