NYAP 2.0 EL DESPROPÒSIT DEL PROCÉS D’OBERTURA DE LA BORSA D’INTERINS CONTINUA

 

Ahir, 12 de novembre de 2020, CCOO vam rebre comunicació de la Subdirecció de Recursos Humans de la Secretaria de Mesures Penals (SMPRAV) on informa:

“Hem descarregat les 200 següents candidatures de l’anunci JUS/223/2020 que es va publicar el 18 de juny de 2020.

Les 200 següents candidatures estan incloses  des de les 12:18:17 del dia 19 de juny fins a les 12:28:14 del dia 19 de juny de 2020.

Aquests 200 candidats rebran un correu electrònic informant-los que  rebran tota la informació referent al procés a través de la web de Departament”.

 

CCOO considerem molt necessària la contractació de reforços en una greu situació de rebrot i que CCOO HEM EXIGIT SEMPRE I DE MANERA CONTÍNUA a la Secretaria de Mesures Penals des de fa mesos, a totes les reunions, tal com testifiquen els nostres escrits del 14 d’octubre, del 9 d’octubre, del 10 de setembre, o del 8 de juliol.

 

NO OBSTANT AIXÒ LA SMPRAV SEGUEIX OBSTINADA A UTILITZAR UN PROCEDIMENT QUE ÉS UN VERITABLE NYAP!

 

El més trist de tot és que el nostre escrit del 3 de juliol (“El despropòsit del procés d’obertura de la borsa d’interins continua”) té una validesa total perquè res ha canviat. Per això ho reproduïm en la seva gairebé totalitat, perquè el nyap segueix igual.

 

CAP SINDICAT HA DENUNCIAT AQUEST PROCÉS EXCEPTE CCOO, que vam ser L’ÚNIC sindicat que no vàrem signar la vergonyosa modificació de la regulació de la borsa d’interins de 2019, que HA DEIXAT MANS LLIURES A L’ADMINISTRACIÓ PER A PERPETRAR AQUEST TIPUS DE DESASTRES.

 

CCOO HEM ESTAT L’ÚNIC SINDICAT QUE HEM DEMANAT UNA VEGADA I UNA ALTRA, DES DE FA MÉS D’UN ANY JA, QUE S’OBRÍS LA BORSA D’INTERINS ACTUALMENT MÉS QUE ESGOTADA!

 

Dona fe de l’encert i previsió de CCOO a l’hora de demanar que s’obrís la borsa, el que a causa de la pandèmia, l’Administració s’ha vist obligada a recórrer a mesures extraordinàries per a aconseguir candidats, tal recuperant suspesos de les proves físiques de convocatòries anteriors del procés de 2017 i als quals quedaven sense convocar en aquesta llista, i ni així va ser encara suficient.

CCOO una vegada i una altra i de manera contínua hem demanat que els problemes de personal, que s’han convertit en una bola immensa gairebé impossible de gestionar, es resolguessin immediatament per mitjà de mesures molt simples, però efectives:

  • Convocar oposicions de Tècnics Especialistes com més aviat millor, dividides en diverses convocatòries diferents, al llarg de dos o tres anys, que donin més oportunitats als companys interins. Fa anys que CCOO demanem que es doni prioritat a les oposicions, però l’Administració, amb l’anuència d’altres sindicats, les ha posat sempre darrere de gairebé tot. Ara tenim una oferta pública de Tècnics Especialistes recentment aprovada de fins a 255 places però que ÉS CLARAMENT INSUFICIENT.
  • Obrir la borsa d’Interins per a comptar amb candidats suficients per a emergències, com finalment ha passat. El toro ha enxampat a l’Administració i en aquestes estem, fent-ho tot tard i malament.
  • Convocar concurs de trasllats de llocs base immediatament, que no es convoca des de 2015, mentre que l’Administració central ho fa anualment amb cinc o sis vegades més treballadors, per a poder regularitzar la situació dels companys que no es troben en la seva plaça o que no volen la que ara tenen, i reduir els pegats caòtics, autèntic pa per a avui i fam per a demà, que suposen les successives convocatòries de comissions de servei.

 

CCOO HEM ESTAT L’ÚNIC SINDICAT QUE SEMPRE HEM RECLAMAT OPOSICIONS, TRASLLATS I QUE S’OBRI LA BORSA, I NO ARA SI NO DES DE FA ANYS!

 

I encara que sembli sorprenent, els altres sindicats ens han deixat a CCOO incomprensiblement sempre sols. CCOO SOM L’ÚNIC SINDICAT QUE HA FET AQUESTES RECLAMACIONS.

Ara l’Administració, arrossegada per unes circumstàncies que els han obligat a prendre les mesures que CCOO sempre hem reclamat, va convocar al juliol d’aquest any un nou procés, el JUS/223/2020, però el va fer pitjor que mai, amb restriccions absurdes, a correcuita, amb obscurantisme i absència d’informació.

El procés d’inscripció al juliol va ser caòtic, amb programes d’ús general que no funcionaven, problemes amb arxius Excel que no es podien pujar amb el mateix nom que li havia posat l’administració, codis de centres inexistents o amagats Déu sap on, etc., convertint la inscripció en una autèntica gimcana.

Es van agafar primer als 200 més ràpids amb l’ordinador, i ara als 200 següents, en comptes de seguir criteris objectius de valoració de capacitats reals en el mitjà penitenciari. El menys important sembla que era mostrar els mèrits i capacitats necessaris per a exercir la difícil labor d’enfrontar-se al caos que aquesta administració ha creat en els centres penitenciaris catalans. Una tómbola o una rifa haurien estat igual d’objectives que el procés triat.

  • Encara no sabem quants candidats es van presentar.
  •  No hi ha llista pública de candidats amb l’hora exacta d’entrada de la seva sol·licitud i amb els mèrits.
  •  Els participants admesos no sols no formaran part ni de la borsa ordinària ni de la de substitucions, sinó que componen una TERCERA BORSA D’ESCLAVITUD i servei, segons l’Administració sense opció a accedir a les altres borses.

 

CCOO SOM L’ÚNIC SINDICAT QUE ENS OPOSEM FRONTALMENT CREAR UNA NOVA INFRA-SUB-BORSA!

 

A més de ser absurd crear una tercera borsa, CCOO DEFENSEM FERMAMENT QUE TOTS ELS TREBALLADORS INTERINS HAN D’ESTAR TOTS EN LA MATEIXA BORSA, ORDENADA EXCLUSIVAMENT D’ACORD AMB EL TEMPS TREBALLAT.

 

Ara en canvi hi ha interins, interins de 2a per a substitucions i reforços, i finalment hi haurà SERFS DE GLEVA per al que els exigeixi el senyor feudal, que és en el que sembla que es vol convertir l’Administració.

El departament va muntar un procés opac fins al secret, potiner fins a fer passar vergonya, i sense cap garantia, on ES TRITUREN ELS CRITERIS D’IGUALTAT, MÈRIT I CAPACITAT necessaris per a accedir a la funció pública, i en el qual NO S’HA ATÈS LES RECOMANACIONS REALITZADES PER CCOO i amb l’abdicació DELS ALTRES SINDICATS, signants de l’abjecta modificació de la regulació de borsa, i que CCOO NO VAM SIGNAR NI SIGNAREM MAI

 

CAL OBRIR LA BORSA, com hem defensat sempre CCOO. I no ara sinó fa més d’un any ja, però AIXÍ NO!

 

CCOO HEM SOLICITAT LA COBERTURA DE TOTES LES BAIXES I INCIDENCIES!

 

AMB AQUESTS 200 NOUS COMPANYS NO HI A PROU!!

 

 

Barcelona a 13 de novembre de 2020.DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE EL NOU NYAP DE L’ADMINISTRACIÓ 

US CONTINUAREM INFORMANT!